Sezer'e cevap: Başörtüsü yasağı hangi AB ülkesinde var?

Haber Giriş : 13 Kasım 2005 12:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün Katar'a hareketinden önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin başörtüsüyle ilgili kararı için ?AB'nin gereğini yapanlar bunu da uygulamalıdır. Konu hukuken kapanmıştır.? yorumu yapan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e cevap verdi.

Esenboğa Hava Limanı'nda düzenlediği basın toplantısında sorular üzerine Sezer ile bir atışma içine girmek istemediğini söyledi. Erdoğan, ?AB sürecine kim saygı duyuyorsa, AB üyesi ülkelerdeki icraatlara da saygı duysunlar. Çünkü yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye'deki bu uygulama, AB üyesi ülkelerden acaba hangisinde var? Bu soruya da cevap bulmalarını özellikle isterim. Eğer bu soruya da cevap bulabilirlerse o zaman bu düşüncelere çok daha farklı bir şekilde ben de saygı duyarım.? diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, Katar'da Başbakan Abdullah Bin Khalifa Al Thani'nin onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı. Başbakanlık Sarayı'ndaki yemek, basına kapalı gerçekleşti. Erdoğan, daha sonra The Ritz Carlton Otel'de Katar'da iş yapan Türk yatırımcılarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Katar Başbakanı ile yaptığı görüşmede iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması gerektiği görüşünü dile getirdiklerini anlatan Başbakan Erdoğan, Katar'ın gelecek 5 yıl içinde özellikle müteahhitlik hizmetleri için 80 milyar dolarlık bir yatırım planının olduğunu dile getirdi. Erdoğan, bir işadamının çöpten enerji üretilmesine ilişkin yatırımı Türkiye'ye getirmek istediğini ifade etmesi üzerine uygun fiyat halinde bu enerjiyi alma garantisi sağlanacağını kaydetti. İşadamına elektriği kaç paradan vereceğini soran Erdoğan, net cevap alamayınca ?Hazırlığını yap da gel.? dedi. Turizm yatırımlarına da değinen Başbakan Erdoğan, Karadeniz'de turizmin geliştirilmesi ve kayak turizminin de dışa açılması konusunda girişimler yapılması gerektiğini vurguladı. Katar Başbakanı Abdullah Bin Khalifa Al Thani'nin de kayağa ilgi duyduğunu ve Türkiye'ye kayak yapmaya geleceğini kendisine söylediğini bildirdi.

Başbakan Erdoğan, toplantının ardından otelde İsviçre-Türkiye maçını izledi. Erdoğan, maçtan sonra değerlendirme isteyen gazetecilere, ?İyi geceler, nesini değerlendireceğim?? karşılığını verdi. Ankara, Doha, Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber