Sarıkamış'ta sosyal güvenlik semineri

Kars'ı Sarıkamış ilçesinde, sosyal güvenlikle ilgili hak ve yükümlülükleri konu alan seminer düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2013 20:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sarıkamış'ta sosyal güvenlik semineri

Kars'ı Sarıkamış ilçesinde, sosyal güvenlikle ilgili hak ve yükümlülükleri konu alan seminer düzenlendi.

Sarıkamış Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü'nce, Sarıkamış Halk Eğitimi Merkezi Salonu'nda düzenlenen ve Kars Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Zeynal Abidin Cengiz'in konuşmacı olarak katıldığı seminer

2 oturumda gerçekleştirildi.

Seminere, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Belediye Başkan vekili Bolubeği Karabağ, İl Daimi Encümenleri Hanali Çetinkaya ve Hacı Ateş, daire amirleri, Köy ve mahalle muhtarları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplumda sosyal güvenlik bilinci oluşturmayı amaçlayan seminer, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğrencilerin halk oyunları gösterisinin ardından katılımcılara SGK tanıtım filmi izletildi.

Kars Sosyal Güvenlik İl Müdür Yardımcısı Zeynal Abidin Cengiz, "İnsanların yaşamları boyunca kendi iradeleriyle ya da iradeleri dışında açığa çıkan çeşitli mesleki, fizyolojik ve sosyo-ekonomik risklerin ortadan kaldırılması, bireyler üzerindeki etkilerinin azaltılması veya sonuçlarının onarılması, insanların artan güvenlik ihtiyaçlarına cevap verilmesi ve onlara insan onuruna yaraşır huzurlu ve mutlu bir yaşam sunulması gereksinimlerinden doğan 'Sosyal Güvenlik', genel olarak, toplumun bütün bireylerinin, hiçbir ayrım ve ayrıcalık gözetilmeksizin, hem ekonomik hem de sosyal bakımdan bugünlerinin ve yarınlarının güvence altına alınmasını amaçlamaktadır" dedi.

Söz konusu amaçların en iyi şekilde gerçekleştirilmesi, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi oluşturulması ve sosyal güvenlik alanında bir norm birliğinin sağlanması hedefleriyle, ülkemizde, 2006 yılında kapsamlı bir "Sosyal Güvenlik Reformu" gerçekleştirildiğini ifade eden Cengiz, "Günümüz itibariyle bu reform hem kurumsal anlamda hem de norm birliğinin sağlanması anlamında, Sosyal Güvenlik Kurumunun yeni vizyonu; insan odaklı hizmet anlayışı içinde etkin, süratli ve kaliteli sosyal güvenlik hizmeti sunulması, toplumun güvenine sahip ve aktüeryal dengeleri sağlanmış, saygın bir kurum olunması olarak belirlenmiştir" diye konuştu.

Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele (KADİM) konusunda da bilgilendirmelerde bulunan Cengiz, kayıt dışı istihdamın, ülkemizin en önemli sorunlarından birisi olduğunu, hem sosyal hem de ekonomik olarak olumsuz etkilerinin toplumun tüm kesimleri üzerinde hissedilir bir etkisinin bulunduğuna değindi. Bu bağlamda Köy ve Mahalle Muhtarlarının kendi bölgelerinde ikamet eden vatandaşlarda Sosyal Güvenlik bilincinin oluşması için gereken hassasiyeti ve bilgilendirme ile yönlendirmeleri iyi yapmaları gerektiğini belirtti.

Seminer, İl Müdür Yardımcısı Zeynal Abidin Cengiz'in, katılımcıların Sosyal Güvenlik konusunda merak ettikleri soruları yanıtlamasının ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber