İşsiz liseliye iş teklifi

Haber Giriş : 13 Kasım 2005 10:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lise mezunu işsiz gençleri iş sahibi yapmak için Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, 14 ilde ?Bilişim Çırakları' projesini başlattı. Projeye ilk gün bin 20 başvuru oldu...

TÜRKİYE'DE ilk kez lise ve dengi okul mezunlarının meslek sahibi olabilmesi ve işe girişlerini kolaylaştırmak için bir proje başlatıldı. Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü'nce 14 ilde başlatılan, ?Bilişim Çırakları Projesi' kapsamında eğitimlere geçen hafta başlandı. Projeye ilk gün bin 20 kişi başvuruda bulundu. Projeye, ailesi dar gelirli, 26 yaşını aşmayan, İŞKUR'a iş başvurusunda bulunan tüm lise mezunları katılabilecek.

İHRACATÇIYA ARA ELEMAN

Proje, bilgi teknolojileri alanında ihracatçı firmaların ara eleman ihtiyaçlarını karşılamayı ve liseli gençlerin istihdamını sağlamayı hedefleyen çalışma kapsamında katılımcı gençler, hem İngilizce, temel bilişim, sistem, muhasebe, dış ticaret eğitimi, hem de kursa katıldıkları için aylık 200 milyon lira cep harçlığı alacaklar. Dar gelirli ailelerin lise mezunu çocuklarının iş bulmasını kolaylaştırmak ve meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, İŞKUR ve Sanayi Bakanlığı Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye İhracatçılar Meclisi arasında işbirliği yapıldı.

6 AY ASGARİ ÜCRET

EĞİTİM sonunda gençler KOSGEB tarafından önerilen iş yerinde 6 ay süreyle asgari ücretle çalışacak. İstanbul'da 60 kursiyerin katılımıyla başlayan kursun açılışına katılan İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, gençlerin hem teori hem de pratik yaparak iş hayatına hazırlanacağını söyledi. İstanbul Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdür Vekili Huriser Aşıcı da, projenin başarıya ulaşması için İstanbul'da tüm hazırlıkların tamamlandığını bildirdi. Herhangi bir liseden mezun herkes kaymakamlıklar aracılığıyla 2 hafta boyunca kurslara katılmak için başvuruda bulunabilecekler.

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber