AB en çok Diyarbakır Belediyesi'nin projelerini onaylıyor

Haber Giriş : 13 Kasım 2005 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır Belediyesi'nin 10 milyon avroluk 12 projesi AB tarafından onaylandı. Türkiye'de şimdiye kadar en çok projesi kabul edilen belediye Diyarbakır oldu. Hedef 2007'de 500 milyon avro...

TÜRKİYE'DE ABi'nin yolu Diyarbakır'dan geçiyor!.. Bunun en güzel örneklerinden biri AB tarafından belediyelere ayrılan fonların dağıtımı. Buna göre Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 10 milyon avroluk 12 proje, AB tarafından onaylandı. Konu hakkında bir açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Proje Birimi Koordinatörü Serdar Birtane, AB'ye sundukları 36 projenin 12'sinin onaylandığını, 2'sinin reddedildiğini, 24 projenin ise değerlendirilme aşamasında olduğunu söyledi.

Onaylanan projelerin 10 milyon avro değerinde olduğunu, bunların yüzde 90'ının Avrupa Komisyonu ve diğer kuruluşların hibesiyle hayata geçirildiğini ve geçirileceğini ifade eden Birtane, onaylanan projelerden Bağlar Belediyesi ile birlikte hazırladıkları ?Çocuk Bakıcılığı Projesi'nin şu an uygulandığını söyledi.

600 kişi istihdam edilecek

Projeler arasında 6.5 milyon avro ile ?Kentsel Gelişim Projesi'nin ilk sırada yer aldığını ve bu projeyle 600 kişinin istihdam edileceğini belirten Birtane, ?Bu proje Türkiye'de bugüne kadar uygulanan en büyük sosyal projedir' dedi. Türkiye'deki belediyeler arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi hem Avrupa Komisyonu'na en çok proje sunan belediye ve hem de şimdiye kadar en çok projesi kabul edilen belediye olarak ilk sırada yer alıyor. Belediyenin öncelikli hedefi 2007 yılında, 2005'te alınan fonların 3 ya da 4 katını almak. 2007 yılında Diyarbakır ve bölgeye ayrılan paranın yaklaşık 400 ile 500 milyon avro arasında olacağı tahmin ediliyor.

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber