Yaz kampı yerine ekonomik otel

Başbakan Erdoğan'ın "Kamudaki yaz kampları yerine gerekirse otellerle anlaşırız" teklifine turizmciler sıcak baktı. TÜROFED Başkanı Osman Ayık, "Karar uygulamaya geçerse hem israf azalır hem de turizme kaldıraç olur" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 19 Ocak 2013 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DİLEK TAŞ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Kamudaki yaz kampları kapatılsın. Burada büyük israf yapılıyor. Gerekirse otellerle anlaşırız" önerisine turizmcilerden 'tam destek' geldi. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, kamu çalışanlarını ekonomik fiyatlara Türkiye genelindeki otellerde ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını söyleyerek "Bu şekilde hem kamunun bu tesislere yaptığı israf azalır hem de otelcilik sektörü desteklenir. Gerek kamu çalışanlarının gerekse emeklilerin alım gücünü zorlamayacak anlaşmalarla tatiller otellerde daha konforlu bir şekilde yapılabilir" dedi. Ayık, karar hızlı bir şekilde hayata geçirilirse çok olumlu sonuçlar doğuracağını söyleyerek "Akdeniz Bölgesi'ndeki diğer oteller de buna sıcak bakar. Türk turizmi için bir kaldıraç olabilir" diye konuştu.


*Memur kampları kaldırılıyor mu?


İSTİHDAMA DA KATKI SAĞLAR

Kararın uygulanmasının hem turizmi destekleyeceğini hem de kamu çalışanlarına iyi şartlarda tatil yapma olanağı doğacağını söyleyen Ayık, "Sadece yaz sezonu değil diğerlerinde de geçerli olursa istihdamı da artırır" dedi. Ayık "Karar başarıyla uygulanırsa otellerin sezonluk yarattığı istihdam sürekliye dönüşür" şeklinde konuştu.

EMEKLİLER BİR AY OTELDE KALABİLECEK

Ayık, kamu çalışanları dışında emeklilerin de özellikle kış dönemlerinde bir ay gibi uzun süreli tatillerini otellerde geçirmeleri için çalışma başlattıklarını söyledi. Ayık, "En büyük emekli portföye sahip kamu bankalarıyla görüşüyoruz. Emeklileri bir ayda kendi evlerinde harcayacakları paralara otellerde ağırlamak için çalışma başlattık" dedi. Ayık şunları söyledi: "Özellikle sezon başı ve sezon sonlarında hem otellere katkı sağlayacak hem de emeklilerin bütçelerini sarsmayacak olanaklar sunmak için öneri getirdik."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber