Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey açıklaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, GATEM-Küsget hattından Organize Sanayiye ulaşacak olan GAZİRAY Projesinin ihaleye çıkacağının müjdesini verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2013 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey açıklaması

Gaziantep'te Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı toplu açılış töreninde konuşan Güzelbey, 'Gaziantep'in değişen Türkiye'ye ayak uydurmak için büyük bir özveriyle çalıştığını' söyledi. Güzelbey, "Gaziantep değişen Türkiye'ye ayak uydurmak için büyük bir özveriyle çalışıyor. Dün sadece baklava ve kebapla tanınan bu şehir UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesine iki proje ile girmiştir. Bir taraftan geçmişine sahip çıkıp, bir taraftan da tarihi eserlerini restore ediyor. Bugüne kadar 2 bin civarında sokak sağlıklaştırmasını gerçekleştirmiş bir şehirdir" dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan planetaryum, bilim merkezi, hayvanat bahçesi, botanik parkı gibi modern şehirciliğin gerektirdiği unsurları da yerine getirdiklerini vurgulayan Güzelbey, sanayinin de desteğini alarak bir dünya şehri olma yolunda hızla ilerlediklerini belirterek, Başbakan Erdoğan'a kendilerine verdikleri desteklerden dolayı yürekten teşekkür ettiğini dile getirdi. Güzelbey, "Biraz önce de Sayın Ulaştırma Bakanımız GATEM-Küsget'ten Organize Sanayiye ulaşacak olan GAZİRAY Projesi'nin ihalesinin başlayacağının müjdesini verdi. Bakanlıktan önce bu müjdeyi sizinle paylaşmak istedim. Çünkü bu bizim çok önem verdiğimiz projelerden biridir. Bir tek delikli kuruş kullanmadan şu ana kadar kendi imkanlarımızla 22 kilometrelik tramvay hattını tamamladık. Birkaç ay içerisinde de üçüncü etabı tamamlayarak 32 kilometreye çıkararak 60 bin yolcu taşımayı hedefliyoruz. Ama en önemlisi GAZİRAY adını verdiğimiz Organize Sanayiye uzanan kısım olmuştur. Bu projenin devreye girmesi ile birlikte günde en az 100 bin yolcuyu toplu taşıma ile taşımayı hedefliyoruz" dedi.

Bugün metropollerin en önemli sorunlarının başında ulaşımın geldiğinin altını çizen Başkan Güzelbey, "Organize sanayiye giden tramvayın yapılmış olması ile toplam 55 kilometreye çıkan hat ile Gaziantep ulaşımda önemli bir mesafe kaydetmiş olacaktır. Buradaki en önemli pay Sayın Başbakanımızın, Ulaştırma Bakanımızın, milletvekillerimizin ve bize destek vermiş olan aklıselim kişilerindir" diye konuştu.

Gaziantep'te, Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeler ve diğer kurumlar tarafından kente kazandırılan projelerin açılışının gerçekleştirildiği programda, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Köprülü Kavşaklar, Çöpten Enerji Üretme Tesisi ile 2 bine yakın restorasyonu kapsayan Çevre ve Sokak Düzenlemesi projesi de yer aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber