Meclis polisine bomba eğitimi

Meclis'te görevli polislere şüpheli paketler ve intihar eylemleri ile ilgili eğitim verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2013 12:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığı Bomba İmha vE İnceleme Şube Müdürlüğü Bomba Uzmanı Ahmet Haktanır, Meclis'te görevli polislere, şüpheli pakete nasıl müdahale edileceği konusunda eğitim verdi.

Haktanır, eğitimin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meclis'teki polislere şüpheli paketler, intihar eylemleri ve bombalı eylemlerle ilgili genel bilgi verdiğini söyledi.

Meclis polisinin, Türkiye'nin en önemli kurumlarından birisi olan, sürekli vatandaşlar ve araçların giriş-çıkış yaptığı Meclis'i koruduğunu ifade eden Haktanır, ''Aktif olarak sahada görev yapan, x-ray cihazının başında bulunan, milletvekilleri ve yakınlarının araçlarını ve özel eşyalarını kontrol eden meslektaşlarımıza bu konuyla ilgili nelerden şüphelenebilecekleri, nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgi verdim'' dedi.

Haktanır, güvenlik güçlerinin paketten şüphelendikten sonra neler yapmaları gerektiğini anlattığını belirtti.

Polislerin şüpheli pakete en ufak bir müdahale bile yapmadan, yeterli güvenlik önlemini alarak ve kordonu çekerek, Meclis'te sürekli görev yapan bomba imha uzmanı ekiplerine haber vermelerinin önemine işaret eden Haktanır, ''Onların her türlü teçhizatı, elbisesi, robotu var. Onlara haber verip insanları şüpheli pakete yaklaştırmayacaklar'' dedi. Haktanır, personelin, öncelikle şüpheli paketten kendisini koruması gerektiğini de vurguladı.

Haktanır, bomba arama köpeklerinin şüpheli paketlere müdahaledeki önemine de işaret etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber