Bütün öğrencilerine hazırlık okutan üniversite

Ahmet Özler - Yeni kurulan üniversiteler arasında olmasına karşın hızla gelişen Karabük Üniversitesi, dünya üniversiteleriyle yarışmak için yabancı dil eğitimine önem vererek 6 bin yeni öğrencinin tamamına hazırlık okutuyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2013 22:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bütün öğrencilerine hazırlık okutan üniversite

2007'de kurulmasına rağmen 5 yılda 22 bin öğrenciye ulaşan üniversitede, 12 fakülte, 3 yüksekokul, 6 meslek yüksekokulu, 4 enstitü, 8 araştırma ve uygulama merkezinde, 6 bin öğrenci hazırlık eğitimi alıyor.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kısa süre önce kurulmalarına karşın bugün akranlarına fark attıklarını ve birçok köklü üniversiteyle yarışacak konuma geldiklerini söyledi.

Öğrencilerinin diğer üniversitelerdeki öğrencilerden hep bir adım önde olmaları için kaliteli eğitime çok önem verdiklerini belirten Uysal, şöyle konuştu:

"Dünya üniversitesi olma hedefi doğrultusunda bölümlerimizin tamamında hazırlık okutulmaktadır. 6 bin hazırlık okuyan öğrenciye sahibiz. Özel olarak tasarlanmış bilgisayar laboratuvarlarında modern eğitim teknikleri kullanılarak, öğrencilere güncel bilgilere ulaşma, akademik çalışmalarında güncel yayınları takip edebilme, farklı kültürleri tanıma-anlama ve kendi kültürünü tanıtabilme konusunda gerekli olan yabancı dil bilgi ve becerilerini edinmelerini sağlamak amacıyla İngilizce hazırlık eğitimi seçkin akademik kadroyla verilmektedir. Bütün bölümlerimizde hazırlık okutulmasının sebebi öğrencilerimizi hayata bir sıfır önde başlatarak Karabük Üniversitesini bir marka haline getirmektir. Dolayısıyla dil öğretimi ve öğrenimi bizim için çok önemli bir yer arz etmektedir."

-"Dünya artık küçük bir köy"-

Dünyanın, teknoloji sayesinde artık küçük bir köy haline geldiğini vurgulayan Uysal, şöyle devam etti:

"Ben gençlerimizi, öğrencilerimizi ülkesini bir adım daha ileriye götürebilecek birer birey olarak görüyorum. Bu yüzden de yabancı dilin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Dünya o kadar küçük ki, internette sörf yaparken bile elinizde olmadan İngilizce'yi kullanmak zorunda kalıyorsunuz. İngilizce öğrenmeden üniversiteyi bitiren bir öğrencinin konumunun ne olacağını hepimiz iyi biliyoruz. Diploma her bireyde var fakat diplomanıza alternatif olarak bir şeyler katmanız gerekir ki, şüphesiz bu noktada devreye dil kavramı girmektedir. Bir dil öğrenmek, aynı yüzmeye benzer. Suya bakarak, yüzme öğrenemezsiniz. Yüzmeyi öğrenmek için suyun içine girmeniz gerekir."

-21 ülkeyle ikili anlaşma-

Dünya üniversiteleriyle her zaman diyaloglarının üst düzeyde devam ettiğini ve 21 üniversiteyle de ikili anlaşmalarının olduğunu ifade eden Uysal, her yıl yüzlerce öğrenci ve akademik personelin karşılıklı eğitim aldığını kaydetti.

5 yılda program sayılarını 210'a yükselttiklerini söyleyen Uysal, şöyle konuştu:

"Türkiye'de hiç olmayan raylı sistemler mühendisliği, ulaştırma mühendisliği, tıp mühendisliği ve tasarım mühendisliklerini açtık. Öğrenci kulüp ve topluluk sayımız bugün 73'e yükselmiş ve sadece 2012 yılı içerisinde ulusal ve uluslararası olmak üzere toplam 496 sosyal, kültürel ve bilimsel etkinlik yapmışlardır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber