Gönül Elçileri Projesi tanıtıldı

Gönül Elçileri Projesinin 6.tanıtım toplantısı Vali Yılmaz'ın eşi koordinatörlüğünde Düzce Müftülüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2013 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gönül Elçileri Projesi tanıtıldı

Yılmaz, bugün doğumunu kutladığımız peygamber efendimize verilebilecek en güzel hediyenin yine kendisi gibi yetim olan bir çocuğun başını okşamak olduğunu söyledi.

Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zeki Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Ali Gezer'in eşi Süheyla Gezer, gönüllü elçi olmayı kabul eden ve proje hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bayanlar katıldı.

Toplantının ilk konuşmasını Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Zeki Yıldırım yaptı. Yıldırım devlet koruması altında olan çocukların maddi tüm ihtiyaçlarının karşılandığını vurguladı. Bu proje ile çocukların manevi ihtiyaçlarını da karşılamayı amaçladıklarını dile getiren Yıldırım şöyle konuştu:

"Çocuk bizim varlığımızın geleceğe aktarılmasındaki en önemli unsur. Projenin amacı devlet koruması altındaki çocukların aynı zamanda aile sıcaklığını yaşaması. Düzce'de 160 tane devlet koruması altında olan çocuğumuz var. İlimizde bir erkek yetiştirme yurdu, 0-18 yaş aralığındaki kız çocuklarının bulunduğu sevgi evleri, ayrıca 7 tane çocuk evi var. Koruma altındaki çocuklarımız maddi her türlü imkana sahipler. Örneğin bir çocuk evinde 6 çocuğumuz barınıyor. Bunlara 3 bakıcı refakat ediyor. Bakıcı annelerimiz tüm kurumlarımızda 24 saat esasına göre çalışıyorlar. Devletimiz son 10 yıl içerisinde sosyal hizmetlerin alınımı genişletti. Bizim bu projeyle amacımız çocukların manevi ihtiyaçlarını karşılamak."

Yıldırım'ın konuşmasının ardından projeyi tanıtan bir sunum yapıldı.

Daha sonra konuşan Halk Eğitim Müdürlüğü çalışanı ve Aile Eğitmeni Aliye Arslan, çocuklarla 0 - 2 yaş aralığında kaliteli zaman geçirilmesi gerektiğinin altını çizerek, "Ülke genelinde 81 ilde aile eğitimleri ile ilgili açılmış kurslar var. Düzce'de de bu eğitimleri gerçekleştiriyoruz. Çocukların karakter eğitimi çok önemli. Bir çocuğun ilk 6 yılı altın yılları olarak değerlendiriliyor. Bir çocuğun terbiye eğitimi anne ve baba adaylarının doğru seçilmesiyle başlar. Çocukların beyinleri ilk 2 yıl bir bilim adamınınkinden 2 kat daha hızlı çalışır. Bu dönemde çocuklarla kaliteli zaman geçirilmeli. Kendisiyle barışık, sağlıklı, özgüveni yüksek, sorunlarını çözebilen, zorluklar karşısında yılmayan çocuklarımız olsun istiyoruz. Bunların olabilmesi için örnek anne babalara ihtiyaç var. Anne baba terbiyeli, sabırlı, tutarlı ve kararlı olmalı" diye konuştu.

Düzce Müftülüğü görevlisi Hatice Akyüzoğlu ise Hz. Muhammed (SAV)'inde yetim olduğunu hatırlatarak "Peygamber efendimiz anne ve babasından yoksun büyüdü. Onu amcası, yengesi sahiplendi. Allah son elçisini sevgisiz ve himayesiz bırakmadı. Diğer yetimlerin sevgisiz ve himayesiz olmasını ister mi? Allah yetime iyi davranana cennet vaat eder. Yerdekine merhamet etmeyene gökteki de merhamet etmez. Bunu unutmayalım" şeklinde açıklama yaptı.

Emniyet Müdürünün eşi Süheyla Gezer, devlet korumasında olan çocukların sevgiye ve ilgiye ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, "Bir çocuğun sağlıklı gelişmesi aileye bağlıdır. Devlet korumasında olan, yurtlarda barınan çocuklar bizim çocuklarımız. Sevgiye ve ilgiye ihtiyaçları var. Gözlerine baktığınızda bu ihtiyacı hissedebilirsiniz. Gelin onlara yuva olalım. Sevgisiz, ilgisiz ve şefkatsiz büyümesinler" dedi.

Toplantının kapanış konuşmasını ise Valinin eşi Aysel Yılmaz yaptı. Yılmaz Düzce'de ilgiye muhtaç 160 çocuğun bulunduğunu belirterek "Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Sayın Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan'ın katkılarıyla böyle bir proje başlatıldı. Bizlerde bu gönül kervanına katılarak bir başlangıç yapabiliriz. Düzce'de ilgiye ve sevgiye muhtaç 160 çocuğumuz var" diye konuştu.

Hz. Muhammed (SAV)'e verilebilecek en güzel hediyenin bir yetimin başını okşamak olduğunu kaydeden Yılmaz şöyle devam etti: "Bugün yüce nebinin doğduğu gün. Ona verebileceğimiz en güzel hediye kendisi gibi yetim olan bir çocuğun başını okşamaktır. Bizler örnek olmalıyız. Çocuk yuvalarını ve huzur evlerini ziyaret etmek için kendimize bir takvim belirlemeliyiz. Altın günümüz var, akraba günümüz var bir de çocuk esirgeme günümüz olsun."

Yılmaz, tüm bayanları bu projeye destek vermeye davet ederek "Bu bir vicdani sorumluluk. Kadın isterse olmazı oldurur. Bizde bu anlamda üzerimize düşeni yapmalı ve umutsuzluk içinde umut arayan çocuklarımıza yardım etmeliyiz. Onlar bizim geleceğimiz. Sağlıklı bir toplum oluşturmak için onları kucaklamalıyız" şeklinde açıklama yaptı.

Toplantının sonunda gönül elçisi olan bayanlar kürsüye çıkarak düşüncelerini katılımcılar ile paylaştılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber