YÖK'e 5 farklı türban modeli

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2005 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arınç'ın YÖK'e farklı başörtüsü modeli önerisinden sonra Hürriyet muhabiri harekete geçti. Aralarında Reyhan Gürtuna'nın da bulunduğu farklı 5 model YÖK'e sunuldu.

YÖK, Hürriyet muhabirinin türban örneği olarak gösterdiği beş fotoğrafa da ?hayır' dedi. YÖK yetkilileri, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın eşi Ahsen Unakıtan ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Müfit Gürtuna'nın eşi Reyhan Gürtuna'nın, saçlarını saklamak için kullandıkları ?modern' görünümlü türban şekillerine de ?olmaz' yanıtını verdi.

Aynı ?olmaz' yanıtı ?Siyasallaştı' diye 30 yıl sonra türbanını çıkaran, Milli Görüş'ün fikir babalarından Dr. Yusuf Zeynel Abidin'in kızı Emel Abidin Algan'ın geçmişte taktığı model için de geçerli oldu.

YÖK yetkilileri, üniversiteler dahil tüm kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan kılık-kıyafet mevzuatına göre, ?baş açıklığı'nın esas olduğuna işaret ederek, ?Model farketmez, yürürlükteki mevzuata ve yüksek yargı kararlarına göre üniversitenin her alanında başın kapalı olması yasaktır' dediler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber