Telekom'un yeni başkanı: Şuan için kimseyi işten çıkarmayacağız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2005 15:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'un yeni Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, şu anda kimsenin işten çıkarılmayacağını bildirdi.

Doany, düzenlenen basın toplantısında, imtiyaz süresinin sonunda varlıkların devri konusundaki sorular üzerine, ihale sürecinin bir imtiyaz anlaşmasını içerdiğini söyledi.

8. veya 9. yılda Türk Telekom'a yatırdıkları parayı geri alabileceklerini düşündüklerini bildiren Doany, "imtiyaz sözleşmesinin yenilenme tarihinde ben 72 yaşında olacağım ve emekli olmayı ümit ediyorum. İmtiyaz anlaşması yenilenmezse o zaman karar verici olan benden daha akıllı ve genç olacaktır" şeklinde espri yaptı.

Aynı yöndeki bir başka soru üzerine Doany, yenilenme konusunun 20. yılda tartışılacak bir konu olduğunu, bugünden tartışmanın anlamının bulunmadığını kaydetti.

"Türk Telekom'da şişmiş bir kadro olduğu iddia ediliyor. Bu büyük orduyla çalışmaya devam edecek misiniz?" şeklindeki soruyu Doany, "Cevabım evet" şeklinde yanıtladı.

Türk Telekom'un daha önce gönüllü işten ayrılma planı bulunduğunu anımsatan Doany, "Türk Telekom'un aldığı kararlara saygı duyacağız. Şirketin yöneticileri ve çalışanlarıyla görüştükten sonra bir değişiklik olursa bildireceğiz" diye konuştu.

Doany, bazı Türk Telekom çalışanlarının protestolarının hatırlatılması üzerine de yasal tepkilerin, çalışanların hakları olduğunu ifade etti.

Paul Doany, Avea Genel Müdürü'nün değişip değişmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine de "Avea'da şu anda genel müdür pozisyonunda bir değişiklik yapılmayacak" dedi.

Türk Telekom'a yapacakları 3.5 milyar dolarlık yatırımın ne kadarlık bir istihdam yaratacağına ilişkin soru üzerine Doany, 3.5 milyar dolarlık sermaye rakamının, önemli bir rakam olduğuna işaret ederek, binlerce kişiye iş fırsatı yaratacağını vurguladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber