Türk Telekom'da işten çıkarma yok

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2005 16:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Telekom'u dün devraldıktan sonra bugün kameralar karşısına geçen Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, herkesin merakla beklediği soruları cevaplandırdı. Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, vizyonlarının Türk Telekom'u dünyanın en iyi telekomünikasyon şirketleri arasında lider operatör konumuna getirmek olduğunu söyledi. Türk Telekom'un yüzde 55 hissesinin blok satışına ilişkin özelleştirme sürecini tamamlayan Oger Telecom tarafından, Türk Telekom'la ilgili gelecek stratejilerini açıklamak amacıyla bir basın toplantısı düzenlendi.

Türk Telekom'un Yönetim Kurulu Başkanlığına getirilen Doany, toplantıda yaptığı konuşmada, ihale sürecinin çok başarılı bir şekilde sonuçlandığını ve ihaleye en yüksek teklifi verenin kazandığını hatırlattı.

Doğrudan yabancı yatırımların önemine değinen Doany, Türkiye'nin bu konuda çok başarılı olduğunu ve bu başarının yerli ve uluslararası yatırımcılara yol göstereceğine inandığını kaydetti.

Doany, ihale süreci ve ihalenin şeffaflığının sürdürülebilir sonuçlar için çok önemli olduğunu vurgulayarak, bu konuda grup temsilcilerine, Özelleştirme İdaresi çalışanlarına, Ulaştırma ve Maliye Bakanlığı yetkililerine, düzenleyici kurumlara ve Türk Telekom yönetimine verdikleri destek için teşekkür etti.

Paul Doany, her ne kadar bazı operasyonel kısıtlamalarla karşı karşıya kalsa da Türk Telekom yönetiminin, şirketin pazardaki bu konumuna ulaşmasında başarılı olduğunu söyledi.

Doany, ''Türk Telekom'un diğer özel şirketlerle rekabet edebileceğine inanıyorum. Satış, pazarlama ve müşteri hizmetleri konusunda daha iyi hizmet sunmaya çalışacağız'' diye konuştu.

6 yıllık bir iş planı sunduklarını ve bunu gerçekleştirmeye kararlı olduklarını vurgulayan Doany, ''Vizyonumuz, Türk Telekom'u dünyanın en iyi telekomünikasyon şirketleri arasında lider operatör konumuna getirmek'' dedi.

''TÜRK TELEKOM ADİL REKABETİN SAVUNUCUSU OLACAK''

Türk Telekom'un pazarda adil rekabetin savunucusu olacağını ifade eden Doany, hedeflerini yasal düzenlemeler çerçevesinde Türk Telekom'un sabit hat fiyatlandırmasını yeniden dengeleme çabalarını sürdürmek, yeni ürünler ve katma değerli ürünler sunmak olarak açıkladı.

Doany, şunları kaydetti.

''Hedefimiz 5 yıl içerisinde geniş bant yaygınlığını AB düzeyine çıkarmak ve bant genişliğini artırmak suretiyle ülkedeki kalite ve hizmet ulaşılabilirliğini artırmak. Katma değerli yeni data hizmetlerini pazara sunarak abone sayısını yükseltmek.''

Doany, müşteriye odaklanmak konusunda yapılacak çok şey olduğunu ve bunları hızlı bir şekilde geliştirmeyi umut ettiklerini belirtti.

Türk Telekom'un Evrensel Hizmet Fonu'na katkıda bulunacak yasalar, düzenlemeler ve imtiyaz sözleşmesi çerçevesinde, hizmetlerin ülke genelini kapsaması konusunda gerekli çabayı göstereceğini söyleyen Doany, ''Bilgi teknolojilerine erişimde eşitsizliğin ortadan kalkması için herkesin çaba göstermesi gerekmektedir. Türk Telekom bu konuda üzerine düşeni yapmaya hazırdır'' dedi.

3.5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM

Paul Doany, şirketin ana yatırım alanları hakkında da katılımcılar bilgi verdi. Önümüzdeki yıllarda kapasite ve yeterliliği geliştirmeye yönelik önemli network yatırımları gerçekleştirileceğini anlatan Doany, ''Önümüzdeki 6 yıl içinde 3.5 milyar dolarlık bir yatırım öngörüyoruz'' dedi.

Doany, bu yatırımları erişim, iletim, hat bağlama, paralı telefonlar, bilgi teknolojileri ve data network kanalları olarak sıralayarak, ''Ekiplerimiz bu yatırım planlarını önümüzdeki çeyrekte detaylandıracak ve son şeklini verecektir. İhale süreç ve prosedürleri iyileştirilecektir' diye konuştu.

Doany, Avea ile ilgili olarak da ''Avea'nın ciddi bir büyüme fırsatı olduğunu biliyoruz. Avea, Telecom Italia ve Türk Telekom'un desteği ile pazarda büyük bir operatör olacak'' değerlendirmesinde bulundu.

ŞU ANDA KİMSE İŞTEN ÇIKARILMAYACAK

Türk Telekom'un yeni Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, 8. veya 9. yılda Türk Telekom'a yatırdıkları parayı geri alabileceklerini düşündüklerini bildirdi. Doany, düzenlenen basın toplantısında, imtiyaz süresinin sonunda varlıkların devri konusundaki sorular üzerine, ihale sürecinin bir imtiyaz anlaşmasını içerdiğini söyledi. Kesin ve belirgin olan ihale şartlarının içeriğinin daha önceden bilindiğini belirten Doany, imtiyaz sözleşmesinin vakti gelince yenileneceği beklentisi içinde olduklarını, yenilenmezse bunun o zaman değerlendirilecek bir konu olduğunu vurguladı.

Doany, ''Yenilenme tarihinde ben 72 yaşında olacağım ve emekli olmayı ümit ediyorum. İmtiyaz anlaşması yenilenmezse o zaman karar verici olan benden daha akıllı ve genç olacaktır'' şeklinde espri yaptı. Aynı yöndeki bir başka soru üzerine Doany, yenilenme konusunun 20.yılda tartışılacak bir konu olduğunu, bugünden tartışmanın anlamının bulunmadığını kaydetti.

Doany, bugün bu konuda bir anlaşmazlık, kendileri için bir karmaşıklık, belirsizlik bulunmadığını bildirdi.

''Türk Telekom'da şişmiş bir kadro olduğu iddia ediliyor. Bu büyük orduyla çalışmaya devam edecek misiniz?'' şeklindeki soruyu Doany, ''Cevabım evet'' şeklinde yanıtladı. Doany, aynı yöndeki bir başka soru üzerine, şu anda kimsenin işten çıkarılmayacağını bildirdi.

Türk Telekom'un daha önce gönüllü işten ayrılma planı bulunduğunu anımsatan Doany, ''Türk Telekom'un aldığı kararlara saygı duyacağız. Şirketin yöneticileri ve çalışanlarıyla görüştükten sonra bir değişiklik olursa bildireceğiz'' diye konuştu.

Doany, bazı Türk Telekom çalışanlarının protestolarının hatırlatılması üzerine de yasal tepkilerin, çalışanların hakları olduğunu ifade etti. AVEA'DA YÖNETİM DEĞİŞMEYECEK

Paul Doany, Avea Genel Müdürü'nün değişip değişmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine de Türk Telekom'u dün devraldıklarını anımsattı.

Türk Telekom'un iştiraki olan Avea'nın Yönetim Kurulu toplantısının yapılacağını belirten Doany, ''Avea'da şu anda genel müdür pozisyonunda bir değişiklik yapılmayacak'' dedi.

Basın toplantısında Doany'e Telecom Italia'nın, Avea hisselerini Oger Telecom'a satmayı düşünüp düşünmediğine ilişkin bir soru yöneltildi.

Doany, Telecom Italia'nın daha önce yayınladığı bültende, Türk Telekom'un Avea hisselerini alabileceği veya bu olmadığı takdirde Avea hisselerinin Oger Telecom'a geçebileceği yönünde iki seçenekten bahsedildiğini anımsattı. Doany, imtiyaz süresi içinde bir hisse satışının söz konusu olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine, bunun hem Türk Telekom'daki Hazine payı hem kendileri için bazı özel şartlar altında olabileceğini bildirdi.

VERDİĞİMİZ PARAYI 89 YILDA GERİ ALIRIZ

Türk Telekom'a yapacakları 3.5 milyar dolarlık yatırımın ne kadarlık bir istihdam yaratacağına ilişkin soru üzerine Doany, 3.5 milyar dolarlık sermaye rakamının, önemli bir rakam olduğuna işaret ederek, binlerce kişiye iş fırsatı yaratacağını vurguladı.

Doany, Türk Telekom'a yatırdıkları parayı ne kadar sürede geri alabilecekleri konusundaki soru üzerine de 8. veya 9. yılda yatırdıkları parayı geri alabileceklerini düşündüklerini söyledi.

Doany, borçlarını ödemeyen aboneler için de mevcut standart uygulamanın devam edeceğini, Türk Telekom'da yüksek oranda bir ödeme sorunu bulunduğunu zannetmediğini ifade etti.

ADSL'DE KARIŞIKLIK BİTECEK

Fiyatlama ve ADSL hizmetinin dağıtımıyla ilgili sorular üzerine de Doany, ADSL hizmetinde limitlilimitsiz kullanım konusunun fiyatlamada bir kafa karışıklığına yol açabileceğini belirterek, bu konuyu kısa sürede çözmeyi ümit ettiklerini kaydetti.

Basın toplantısına katılan Telecom Italia Grubu Başkan Yardımcısı ve Oger Telecom Yönetim Kurulu Üyesi Giampaolo Zambeletti de telekom dünyasının geleceğini sabit ve mobil hatların bütünleşmesinde gördüklerini vurguladı. Telecom Italia'nın da, sabit ve mobil hatları bir araya getiren şirket olduğunu ve bütünleşme politikasına inandığını ifade eden Zambeletti, ''Telecom Italia olarak Avea'nın yakın bir gelecekte Türk Telekom'a katılmasını öngörüyoruz. Oger Telecom'la bu konuda işbirliği yaparak çalışıyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber