Sınıfta öğrenciye saç kesme cezası

Haber Giriş : 16 Kasım 2005 06:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'de ilköğretim okulu öğretmeni Niyazi Asil Önal'ın, öğrencisi Y.T.C.'nin uzun saçlarını arkadaşlarının önünde tıraş makinesiyle kestiği iddia edildi. Öğrencinin babası, ?Oğlum, gülünç ve onur kırıcı duruma düşürülmüştür' diyerek öğretmeni şikayet etti.

BALIKESİR'in Erdek İlçesi'ndeki Atatürk İlköğretim Okulu'nda, 7/C sınıfı öğrencisi Y.T.C.'nin uzun saçlarını arkadaşlarının önünde elektrikli tıraş makinesiyle kestiği öne sürülen beden eğitimi öğretmeni Niyazi Asil Önal, öğrencinin velisi tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı, Balıkesir Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet edildi. Geçen hafta yaşanan olay, iddiaya göre şöyle gelişti:

RASTGELE TIRAŞ ETTİ

Okulda görevli beden eğitimi öğretmeni 34 yaşındaki Niyazi Asil Önal, saçları uzun olduğu gerekçesiyle 7/C sınıfı öğrencisi 14 yaşındaki Y.T.C.'yi yanına çağırdı. Sınıfa elektrikli tıraş makinesi getiren öğretmen Önal, öğrenci arkadaşlarının gözü önünde saçlarını rastgele kestiği Y.T.C.'yi evine gönderdi. Y.T.C., durumu babası 36 yaşındaki babasına anlattı. Bir kamu kuruluşunda çalışan Muharrem C., oğlunun saçı traşlı fotoğrafını çekti. Daha sonra da, Milli Eğitim Bakanlığı, Balıkesir Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Erdek Kaymakamlığı ve Erdek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazdığı şikayet dilekçeleriyle birlikte çektiği fotoğrafları da gönderdi.

Öğretmen Niyazi Asil Önal ise, devlet memuru olduğu için kaymakamın izni bulunmadan açıklama yapamayacağını belirtti. Erdek Kaymakamı Cemil Aksak da Vali'nin onayı olmadan açıklama yapamayacağını, konuyu inceleyeceklerini söyledi.

Oğlumun onuru kırıldı

Y.T.C.'nin babası devlet memuru Muharrem C., resmi makamlara verdiği şikayet dilekçesinde, oğlunu hiçbir zaman öğrenciye yakışmayacak şekilde okula göndermediğini kaydetti. Muharrem C. dilekçede şikayetini şöyle dile getirdi: ?Oğlum, saçları çeşitli yerlerinden kesilerek gülünç ve onur kırıcı duruma düşürülmüştür. Bu saç kesme bütün öğrenciler arasında yapıldığından, oğlumun onuru kırıldı. Çocuğum, artık okula gitmek istemediğini ve okumak istemediğini söylüyor. Niyazi adlı öğretmenin yapmış olduğu bu yakışıksız hareketle okuldan nefret etmektedir.'

Hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber