İDO'nun rakibi BUDO seferlere başladı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin vatandaşlardan gelen talep üzerine Bursa-İstanbul arasında deniz ulaşımının sağlanması amacıyla kurduğu Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi, seferleri törenle başlattı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2013 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İDO'nun rakibi BUDO seferlere başladı

Burulaş bünyesinde Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi’ni (BUDO) kuran Bursa Büyükşehir Belediyesi, iki geminin yolcu taşımaya hazır hale getirilmesinin ardından seferleri başlattı. Mudanya Limanı'ndaki törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe; kara, deniz ve hava olmak üzere her alanda ulaşımın geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade ederek, “Bugün artık denizlere açılıyoruz. İstanbul ile Mudanya’yı birleştirecek olan bu seferler bizim için çok önemli. Halkımız son aylarda gelişmeler sonucunda bizden bunu talep etti. Bu taleplere sessiz kalmadık. Bunun gereğini yaptık. Seferlerin Bursa’ya, Mudanya’ya, İstanbul’a ve ülkemize hayırlı olsun diyoruz” dedi.

“ULAŞIMIN AKSAMADAN YAPILMASINI HEDEFLİYORUZ”

Şehirlerde en önemli unsurun ulaşım olduğunun altını çizen Altepe, “Ulaşım, ekonominin atar damarıdır. Bursa ile İstanbul birbirine bağımlı olan iki şehirdir. Bursa ve İstanbul Türkiye ekonomisinin yarısından fazlası ediyor. Binlerce insan yolculuk yapıyor. Bu sayı artarak devam edecek. Burada bizim hedefimiz bu ulaşımın aksamadan yapılmasıdır. BUDO’da kesintisiz ve kaliteli ulaşımın sağlanmasını hedefliyoruz. İDO bu işi yıllarca güzel bir şekilde yaptı. Özelleştirmeden sonra İDO seferlerine aksamalar oldu. Biz de bu noktada devreye girmek zorunda kaldık. Biz bu işin içine girmedikçe bu sıkıntının çözülemeyeceğini gördük” şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber