Cinayet araştırmasında Meclis eski İçişleri Bakanı'nı dinledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Kasım 2005 23:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
>

Eski Milletvekili Erol Güngör'ün oğlu Mustafa Güngör'ün öldürülmesinin aydınlatılması amacıyla kurulan Meclis Araştırması Komisyonu, eski İçişleri Bakanı Kutlu Aktaş'ı dinledi

Alınan bilgiye göre, Aktaş, seçim kararı alındıktan sonra göreve geldiğini ve 3 ay bakanlık yaptığını belirterek, göreve gelir gelmez ''Mustafa Güngör cinayet dosyasının yeniden açılarak gerekli çalışmanın yapılması'' talimatı verdiğini söyledi.

Aktaş, cinayetle ilgili bilgisi olmadığını belirtti. Bakan olduğunda cinayetin üzerinden 7 yıl geçtiğine işaret eden Aktaş, ''Üzerine gidilseydi cinayet işlendiği zaman da aydınlatılabilirdi, bugün de aydınlatılabilir'' dedi. Komisyon, cinayet yerine ilk giden, Mustafa Güngör'ün kız arkadaşı Çiğdem Taşkıran'ın olayı öğrendikten sonra görüştüğü arkadaşı Nazan Büyükhatipoğlu'nun da bilgisine başvurdu.

Büyükhatipoğlu, ''Çiğdem, Mustafa'nın öldürüldüğünü görünce ilk bana geldi. Ne yapacağını bilemiyordu. Düşündük, sonra polise haber verdik. Bunun dışında olayla ilgili bilgim yok'' dedi. Mustafa Güngör'ün, İzmir'deki lise arkadaşı İsmail Sönmez de Komisyon'a bilgi verdi.

Sönmez, Mustafa Güngör'ün öldürülmesi için bir sebep bulamadığını belirterek, ''Cinayetin ardından özel ilişkileri yüzünden öldürüldüğü iddia edildi. Böyle bir şey olsaydı mutlaka bilirdim, çünkü çok yakındık. Siyasetle ilgisi olmayan, spor yapan biriydi'' diye konuştu.

ÇAKICI İLE GÖRÜŞECEK

Komisyon Başkanı Ahmet Çağlayan ve 5 milletvekili, yarın Alaaddin Çakıcı ile görüşecek. Komisyon üyeleri, Tekirdağ Cezaevi'ne giderek Çakıcı'ya, cinayetle ilgili iddialarını soracak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber