Aile eğitimi alan veliler sertifikalarını aldı

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde uygulanan çocuk sahibi anne-babalara verilen Aile İçi Eğitimi kapsamında, Aydın’ın Köşk İlçesi’nde 18 veliye kurs verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2013 08:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Aile eğitimi alan veliler sertifikalarını aldı

Kursları başarı ile tamamlayan kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Köşk Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan Aile Eğitimi Programı Kursuna 14 hafta sürdü. Kurslara devam eden 18 kursiyere çocuk eğitiminden ergenlik dönemi psikolojisine kadar çeşitli konularda eğitim verildi.

Kursların öğretmen Süzan Çubuk tarafından verildiğini ve velilerin oldukça mutlu olduğunu belirten Köşk Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İrfan Ayer, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen AEP, 0-18 yaş arasında çocuğu olan ailelere yönelik yapılmaktadır. Bu program; 0-3 yaş AEP, 3-6 yaş AEP, 7-11 yaş AEP, 12-18 yaş AEP olmak üzere 4 alt programdan oluşmakta.14 hafta süren Aile Eğitimi Programı’nın oturumlarında ebeveynlere; çocuk yetiştirirken sergilenmesi gereken tutumlar, çocuklar ile kurulması gereken etkili iletişim yöntemleri, olumlu davranışları kazandırma yolları, olumsuz ve istenmeyen davranışların değiştirilmesinde anne-babaların kullanabileceği metotlar, sorumluluk bilincini aşılama gibi birçok konuda bilgiler aktarıldı. Aldıkları eğitimi tatbik eden aileler çocukları ile bundan sonra daha kolay anlaşacaktır” dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber