Bakan Çelik'in kardeşi YÖK'e ifade verdi

Haber Giriş : 16 Kasım 2005 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YÖK , Van Yüzüncüyıl Üniversitesi'ndeki ?cihaz alımı?na ilişkin soruşturmada, Tıp Fakültesi Sekreteri Ramazan Çelik'in ?tanık? olarak ifadesinin alındığını bildirdi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Van Yüzüncüyıl Üniversitesi'ndeki ?cihaz alımı?na ilişkin soruşturmada, Tıp Fakültesi Sekreteri Ramazan Çelik'in ?tanık? olarak ifadesinin alındığı bildirildi.

YÖK'ün yazılı açıklamasında şöyle denildi: ?Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğretim Kurulu Rektörler Komitesi'nin 19 Ekim 2005 tarihli basın açıklamasının 5. bendinde yer alan 'Tıp Fakültesi Sekreteri R. Çelik'in, Van Yüzüncüyıl Üniversitesi'nde yapılan 'cihaz alımı'na ilişkin soruşturmada, tanık olarak ifadesi alınmıştır. Talep üzerine, konuya açıklık kazandırmak için kamuoyuna duyurulur.?

Rektörler Komitesi'nin söz konusu basın açıklamasının 5. bendinde, ?Olayda adı geçen bir başka eleman da Tıp Fakültesi Sekreteri R. Çelik'tir. Adı geçenin hakkında, cihaz alımı projesindeki ihmali nedeniyle soruşturma açılmış, soruşturma sırasında emeklilik dilekçesini vermiş, daha sonra her nedense dilekçesini geri almıştır? ifadesine yer verilmiştir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber