Kabine'de revizyon... İşte yeni Bakanlar

Başbakan Erdoğan'ın yeni kabine listesini Çankaya Köşkü'ndeki olağan görüşmesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sundu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Ocak 2013 18:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kabine'de revizyon... İşte yeni Bakanlar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel Çankaya Köşkü'nde bir araya geldi. Zirve sonrası kabinedeki değişiklikler hakkında açıklama yapıldı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, haftalık olağan görüşme için Çankaya Köşkü’ne çıktı. Görüşme, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in katılımıyla bir süre üçlü görüşmeye dönüştü.Org. Özel'in ayrılmasının ardından Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın görüşmesi 18.40'a kadar devam etti.

Bu sırada Başbakanlık kaynakları, Köşk’ün kapısında bekleyen gazetecilere, “Görüşme sonrası köşkün önünde yazılı açıklama yapılacak” bilgisini verdi. Bu bilgi, “Kabine değişikliği açıklanacak” yorumlarına neden oldu.

18.45'de ilk defa yazılı açıklamayla yapıldı. Daha önce Başkana bizzat basın toplantısı yaparak kabine değişikliğini açıklıyordu. Ancak bu sefer bir ilk yaşandı. Başbakanlık Basın Müşsaveriğili kanalıyla yazılı açıklamayla kabine değişikliği duyuruldu.

Kabinede beklenen değişiklikler yaşandı:

İdris Naim Şahin'in yerine İçişleri Bakanılığı görevine eski İstanbul Valisi, Mardin Milletvekili Muammer Güler getirildi.

Ertuğrul Günay'ın üstlendiği Kültür Bakanlığı'na ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ömer Çelik,

Ömer Dinçer'in boşalttığı Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı oturdu.

Sağlık Bakanlığı'na ise Recep Akdağ'ın yerine Eski Ak Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu getirdildi.


* İşte yeni Milli Eğitim Bakanı

* Kabine revizyonu için kim ne dedi?

* Kabinede 11 yılda değişmeyen 3 isim kaldı

* Akdağ, Sağlık Bakanlığı rekorunu kılpayı kaçırdı

* Yeni Sağlık Bakanı'ndan ilk açıklama

* Kabine'deki 4 Bakan neden gitti


Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı kimdir

Nabi Avcı : ODTÜ Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nü bitirdi. İletişim profesörü olan Avcı, Anadolu Üniversitesi’nde ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde iletişim felsefesi ve iletişim sosyolojisi üzerine dersler verdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nda ve Başbakanlık’ta danışman olarak çalıştı. Başbakanlık Başdanışmanı ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürütürken 2011 yılında AK Parti’den milletvekili aday adaylığı için bu görevlerinden istifa etti. 24. dönem TBMM Eskişehir milletvekili olan Avcı, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, Türkiye-Kanada Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanı, Türkiye-Brezilya Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanvekili ve Türkiye-Almanya Parlamentolararası Dostluk Grubu üyesi olarak görev yapıyor.

İçişleri Bakanı Muammer Güler kimdir

Muammer Güler, 1949 Yılında Mardin’de doğdu. İlk,Orta ve Lise öğrenimini Ankara’da tamamlayarak 1972 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ nden mezun oldu. İlk Kamu görevine 1973 tarihinde Balıkesir Maiyet Memuru(Kaymakam Adayı) olarak başlaayan Güler, sırasıyla Çal İlçesi Kaymakam Vekilliği, Pehlivanköy, Horasan Kaymakamlıklarında bulundu. İçişleri Bakanlığı Personel Şube Müdürlüğü görevinde de bulunan Güler, İçişleri Bakanlığı’nda Şube Müdürü, Daire Başkanı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı ve Personel Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu. Güler, sırasıyla Niğde, Kayseri, Gaziantep, Samsun Valisi olarak görev yapan Güler, 2003 tarihinde İstanbul Valiliği’ne atandı. Neval Güler ile evli olan Güler’in Barış ve Burcu adlarında bir oğlu ve bir kızı bulunuyor.

Güler, son olarak Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı görevinde bulunmuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik kimdir

Ömer Çelik, 1968 yılında Adana’da doğdu. Lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde tamamlayan Çelik, yüksek lisansını aynı bölümde Siyaset Bilimi alanında yaptı. Siyaset bilimci ve stratejist olan Çelik, 22. ve 23. dönemde Adana Milletvekili seçildi. Halen TBMM Çevre Komisyonu üyeliği kapsamında çalışmalarını sürdüren Çelik, bunun yanısıra 2002 yılından beri Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Siyasi Danışmanlığı görevini yürütüyor. Aynı zamanda AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi olan Çelik, Mart 2010 tarihinde AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı seçildi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu kimdir

Mehmet Müezzinoğlu: Sağlık Bakanlığı'na getirilen Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun.

Gümülcine'de 9 Ocak 1955'te doğan Müezzinoğlu, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesini bitirdi. İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iç hastalıkları ihtisası yapan Müezzinoğlu, Avcılarda bulunan özel bir hastanenin de kurucusu.

Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneği'nin kurucu üyesi olan Müezzinoğlu, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin de üyesi.

23. dönemde İstanbul'dan milletvekili seçilen Müezzinoğlu, 2011 yılında yapılan seçimde Edirne milletvekili oldu.

Orta düzeyde Yunanca, İngilizce ve Arapça bilen Müezzinoğlu, evli ve 2 çocuk babası.

video

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber