Yeni Sağlık Bakanı'ndan ilk açıklama

Sağlık Bakanlığı'na getirilen Müezzinoğlu: (Bakanlık) Yok, beklemiyordum. Bekliyor olsam Ankara'da olurdum''

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2013 20:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeni Sağlık Bakanı'ndan ilk açıklama

Sağlık Bakanlığı'na getirilen Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, bu görevi beklemediğini belirterek, ''Bekliyor olsam Ankara'da olurdum'' dedi.

Müezzinoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu'ndaki değişikliği Edirne'deki programı sırasında öğrendiğini söyledi.

''Allah ülkemize, milletimize hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin'' diyen Müezzinoğlu, bir gazetecinin, ''Bakanlık bekliyor muydunuz-'' sorusuna, ''Yok, beklemiyordum. Bekliyor olsam Ankara'da olurdum. Bugün Edirne programlarını yaptık. Benim de az önce haberim oldu. İşimiz hizmet. Sağlıklı değerlendirmelerle önümüzdeki dönemde daha iyi olması için çalışacağız'' yanıtını verdi.

Edirne Valiliği'nin düzenlediği programa katılmak için Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu Korosu binasına gelen Müezzinoğlu'nu, Edirne Valisi Hasan Duruer ve diğer protokol üyeleri karşılayarak, tebrik etti.

Sağlık Bakanlığı'na getirilen Edirne Milletvekili Dr. Mehmet Müezzinoğlu, ''Rabbim bana bu ülkede şerefli, onur duyduğum görevler nasip etti, inşallah bunun da hakkını ve hesabını verebilmeyi nasip edecektir'' dedi.

Müezzinoğlu, Edirne Valiliği'nce Edirne Devlet Türk Müziği Topluluğu koro binasında düzenlenen ''Helva Geceleri'' programında yaptığı konuşmada, etkinliğe ilk defa katıldığını söyledi.

Konuşması sırasında duygulandığı gözlenen Müezzinoğlu, yeni görevinin hem ülke hem millet hem de ailesi için hayırlı olmasını diledi.

1992 yılından itibaren siyaset yaptığını ifade eden Müezzinoğlu, şöyle konuştu:

''Hep şansımla ilgili bir duam vardı. Ülkem ve milletim adına üstlendiğim sorumluluklarımın hakkını ve hesabını verebilmeyi Rabbim bana nasip etsin. İnşallah Edirnemiz için de ülkemiz için de bizim ailemiz için de hayırlı olur. Tabii eşim, çocuklarım ve ben biraz zorlanacağız. Rabbim bana bu ülkede şerefli, onur duyduğum görevler nasip etti, inşallah bunun da hakkını ve hesabını verebilmeyi nasip edecektir.''

-''Mazisi olmayanın atisi olmaz''-

Mehmet Akif Ersoy'un ''Mazisi olmayanın atisi olmaz'' sözüyle konuşmasına devam eden Müezzinoğlu, Edirne'nin mazisini önemseyen, şanlı ve şerefli geçmişi olduğunu dile getirdi.

Edirne'nin gurur duyacağı geleceği olacağını belirten Müezzinoğlu, ''Onu bizler el birliğiyle başaracağız. Bunu gençler başaracak. Tarihi geçmişinde olduğu gibi, tarihi gelecekte de yine bölgesinde, 'ilinde' demiyorum, bölgesinde söz sahibi olacaktır. Karınca kararınca bu çorbada tuzumuz olacağına inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Edirne Valiliği'nce düzenlenen ''Helva Geceleri'' programının ardından AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Müezzinoğlu, davul ve zurnayla karşılandı.

Partililerin tebriklerini kabul eden Müezzinoğlu'nu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da telefonla arayarak tebrik etti.

-''Sevinç mi, hüzün mü, heyecan mı, sorumluluk mu...''-

Partililere hitap eden Müezzinoğlu, sorumlulukları paylaşarak görevini yerine getireceğini söyledi.

video

Edirne'ye geldiği günden bu yana teşkilatın her geçen gün daha iyi noktaya geldiğini gördüğünü belirten Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

''Mutluluğumuz bu milletin mutluluğun üstünde değil, bu milletin mutluluğunun altında olsun, milletimizi mutlu ettikçe biz mutlu olalım. Biz bu milletin sıkıntılarını, dertlerini, acılarını paylaşarak azaltmalıyız ki büyüterek çoğaltacağımız mutluluklar olsun. İnşallah bunu başarabiliriz.

Sevinç mi, hüzün mü, heyecan mı, sorumluluk mu, hepsi bir arada. Ama eşim de ben de 36 yılı bitiriyoruz. Ne çok zor günlerde olağanüstü üzülmüşüzdür ne de çok güzel veya çok mutlu günlerde de olağanüstü sevinmişizdir. Ayaklarımızı yerden kesmeden, dengemizi bozmadan, şımarmadan, yapmamız gerekenleri yapmaya çalıştık. Rabbim inşallah bugünden sonra da bu şekilde devam etmeyi nasip etsin.''

-Eski Sağlık Bakanı Akdağ ile buluşacak-

Eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile buluşmak üzere İstanbul'a gideceğini anlatan Müezzinoğlu, ''Sayın bakanımız yurt dışından az önce uçağa bindi. İnşallah İstanbul'da havaalanında kendisini karşılayacağım. Kendisiyle genel kısa bir değerlendirme yaparız. Yarından sonra da yol haritamız neyse onu yapmaya çalışacağız'' ifadelerini kullandı.

Müezzinoğlu, AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaretinin ardından İstanbul'a hareket etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber