Büyükşehir Alanya'ya danışmanlık yapacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmalar diğer belediyelere örnek olmaya devam ediyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2013 12:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Büyükşehir Alanya'ya danışmanlık yapacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu çalışmalar diğer belediyelere örnek olmaya devam ediyor. Antalya ili Alanya Belediyesi de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı çalışmaları incelemek üzere Kocaeli'ne geldi. Yapılan ziyarete Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Fen işleri Müdürü Emin Yücesan, Şehir Plancısı Yelda Aral ve Jeofizik Mühendisi Mehmet Ali Sivri katıldı.

Alanya Belediyesi yöneticileri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Gökmen Mengüç ziyaret ederek Büyükşehir'in planlama çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu. Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Alanya'daki zemin etütleri ve heyelanlara yönelik Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü ile daha sıkı işbirliği içerisinde olacaklarını ve müdürlükten danışmanlık alacaklarını kaydetti.

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Alanya Belediyesi'nin heyelan ve yapılaşma sorunları ve revize imar planına esas jeolojik, jeofizik, jeoteknik etütler ile imar planlarının yenileneceğini aktardı. Akbaş, Büyükşehir Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğünün bilgi birikiminden yararlanmak istedikleri ifade etti.

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Alanya'daki zemin etütleri ve heyelanlara yönelik Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü ile daha sıkı işbirliği içerisinde olacaklarını ve müdürlükten danışmanlık alacaklarını kaydetti.

Öte yandan yapılan incelemelerde Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher ve teknik ekibince müdürlük çalışmaları aktarılırken Kocaeli için düşünülen projeler hakkında bilgiler verildi. Ekip ayrıca Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'ni de gezdi. Alanya Belediyesi'nden gelen heyete, Deprem eğitimi çalışmaları hakkında detaylı bilgi verilerek Sismolojik İzleme ve Deprem Eğitim Merkezi'nde 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi canlı olarak yaşatıldı. Eğitim sonrasında ekibe deprem çantası ve eğitim kitapları verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber