Ücretsiz Diş Muayenesi Kampanyası 29 ilde devam ediyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2005 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle Türk Diş Hekimleri Birliği (TDB) ve Colgate firması sponsorluğunda Erzincan'ın da içinde bulunduğu 29 ilde düzenlenen "Diş Koruma Günleri" kampanyası devam ediyor.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren İl Sağlık Müdürü Mesut Turan, diş koruma günlerli kapsamında toplumun ağız ve diş sağlığı konularında bilinçlendirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan kampanya kapsamında isteyen herkese ücretsiz ağız ve diş sağlığı muayenesi yapılarak hastaların yönlendirileceğini belirtti.

Müdür Turan, "Kampanyaya katılmayı kabul eden diş hekimler 26 Kasım'a kadar sürecek kampanya boyunca günün belli saatlerini, kendilerini arayarak randevu alan hastalara ayıracak. 6 - 12 yaş arası çocuklara çürük önleyici tedavi uygulanacak.

Katılımcılara ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim verilerek, bilgilendirici broşürler ve diş macunu numunesi dağıtılacak. 26 Kasım 2005'de sona erecek olan kampanya Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Artvin, Çankırı, Çorum, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Kütahya, Nevşehir, Ordu, Rize, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Trabzon, ve Yozgat illerini kapsıyor. Kampanyayla ilgili olarak ayrıntılı bilgi almak isteyenler (0800) 261 64 07 numaralı ücretsiz bilgi hattını arayabilir dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber