Yüksekova gergin bir güne hazırlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2005 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde geçtiğimiz salı günü çıkan çatışmada ölen üç kişi bugün defnedilecek. Cenaze törenine binlerce kişi katılacak.

Doğan Haber Ajansı, cenazelerin mezarlığa götürülmesi sırasında izlenecek güzergahta oturan - başta polisler olmak üzere - tüm kamu görevlilerinin ailelerinin daha güvenli yerlere nakledildiğini duyurdu.

Yüksekova'da esnaf bugün de dükkanlarını açmadı. Günlerdir evlerine kapanan halk, sadece ekmek almak için dışarı çıkıyor, diğer ihtiyaçları için kentte günlük hayatın normale dönmesini bekliyor. Olaylar nedeniyle okullar da üç gündür tatil.


ERDOĞAN'DAN PROVAKASYON UYARISI

Başbakan Erdoğan, bugün Yüksekova'da yapılacak cenaze töreninde bir çok provokatif eylemin olabileceğini belirterek, "Vatandaşlarımızın eylemlere karşı mutedil olmasını, itidalle ve bir cenaze merasimine yakışır şekilde davranmasını başbakanları olarak rica ediyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, partisinin MYK toplantısı sonrasındaki açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, "kamuoyunda Hakkari ve Şemdinli'deki olayların büyükşehirlere sıçrayabileceği endişesi var, siz bu endişeleri paylaşıyor musunuz?" sorusuna ise, "Bunları konuşmak bile şu anda ciddi bir yanlıştır. Bizler süreci bulunduğu yerde çözmenin gayreti içerisinde olacağız, hep beraber bunu çözeceğiz, ama sizler bu soruları sordukça sadece bu tür çirkin ve kötü emelleri bulunanlara hizmet etmiş olursunuz. Bunu böyle bilmelisiniz. Bunları değerlendirirken çok dikkatli değerlendirmekte fayda var. Temennimiz odur ki bir an önce halkımızın şu anda kavuşmuş olduğu sükunet, yarın cenazelerin defin merasiminde de aynı şekilde devam etsin.

Özellikle vatandaşlarımızın cenazelerin defin törenlerinde de birçok provokatif eylemler olabilir. Bu eylemlere karşı vatandaşlarımızın mutedil olmasını, itidalle ve bir cenaze merasimine yakışır şekilde davranmasını özellikle tüm Hakkarili, Yüksekovalı vatandaşlarımızdan başbakanları olarak rica ediyorum." karşılığını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber