Türk Telekom davası bekleyecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Kasım 2005 13:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, Türk Telekom'un yüzde 55 oranındaki hissesinin blok olarak satılmasına ilişkin ihale komisyonu kararının yürütmesinin durdurulması isteminin reddine yapılan itirazı daha sonra görüşecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Kurul, Türkiye Haber-İş Sendikası'nın, Danıştay 13. Dairesi'nin, Türk Telekom'un yüzde 55 oranındaki hissesinin blok olarak satılmasına ilişkin ihale komisyonu kararının yürütmesinin durdurulması isteminin reddine yaptığı itirazı bugün görüştü.

Kurul, 5189 sayılı Çeşitli Yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa ile değiştirilen, 406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanunu'nun, ek 17. maddesinin 3. fıkrasındaki, ''Türk Telekomünikasyon Anonim Şirketi hisselerinin en çok yüzde 49'u devredilebilir'' hükmünü kaldıran düzenleme için Anayasa Mahkemesi'ne açılan davanın sonucunun beklenmesine karar verdi.

Kurul, bu karar verildikten sonra sendikanın yaptığı itirazı görüşecek. Türk Telekom'un yüzde 55'lik hissesi, Oger Telecom'a 6 milyar 550 milyon dolara satılmış ve bu hafta başında da devir işlemi gerçekleştirilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber