Türk Eğitim-Sen şube başkanından ağaçta basın açıklaması

Kayseri'de daha önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ı eleştirdiği basın açıklaması sırasında gözaltına alınan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, Cumhuriyet Meydanı'ndaki 'Bismillah Türk Açılımı' adı altındaki basın açıklamasını ağaçtan yaptı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 26 Ocak 2013 18:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Eğitim-Sen şube başkanından ağaçta basın açıklaması

Bir hafta önce Başbakan Yardımcısı Bülent Aranç'ın Paris'te öldürülen 3 PKK'lı kadın için söylediği sözlere basın açıklaması ile tepki gösteren Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, polis tarafından gözaltına alındı. Öztürk, ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Ali İhsan Öztürk bugün Cumhuriyet Meydanı'nda şube başkanları ve üyelerle birlikte 'Bismillah Türk Açılımı' adı altında basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını bir ağaca çıkarak yapan Öztürk şöyle dedi:

"'Bismillah Türk Açılımı' için Cumhuriyet Meydanı'nda platform kurdurmayanlar bilsinler ki; biz bugün ağaca çıkacağız, yarın da dağa çıkacağız. Unutmasınlar ki, bozkurtlar sahaya indiği zaman, çakallara yer kalmaz. Bu meydanlarda tüm STK'lara açıklama yaptırdılar ama bize bir platform bile kurdurmadılar. Şimdi yukarılarda, Kayseri'de şömine başlarında milliyetçilik yapanlar, akvaryumda sosyal demokratçılık yapanlar, ne zaman ortaya çıkacaksınız ülke vatan elden gidince mi ? Bozkurta kimse zincir vuramaz bunu herkes bilsin."

Basın açıklamasına, kent dışından Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçmen, Kastamonu Şube Başkanı Nedim Afacan, Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Gürkan, Gaziantep Şube Başkanı Bekir Avan, Konya 2 Nolu Şube Başkanı Tanfer Ata ile Kayseri'de Kamusen'e bağlı şube başkanları da katılıp, birer konuşma yaparak destek verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber