Hakkari'ye çevik kuvvet kuruluyor

Haber Giriş : 18 Kasım 2005 13:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü Hakkari'ye çevik kuvvet birimi kurmak için hazırlıklara başladı. İlk etapta 80 çevik kuvvet polisi bölgeye gönderilecek. Şehirde hayat normale döndü.

Daha sonra ihtiyaca göre sayı gözden geçirilecek. Emniyet çevik kuvvetin kullanacağı kalkan, gaz maskesi, jop gibi ekipmanların alımı için de hazırlıklar yapmaya başladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü bu hazırlıkları yaparken bölgede hayatın normale döndüğünü de açıkladı. Çalışkan, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde haftalık basını bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışkan, Hakkari ve Van'da yaşanan olayların devletin en üst düzeyinde değerlendirildiğini söyledi.

Bölgede meydana gelen olaylarla ilgili gelişmelerin güvenlik güçleri tarafından incelendiğini belirten Çalışkan, her türlü ihtimale karşı gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

Halkı sağduyulu olmaya çağıran Çalışkan, vatandaşla devleti karşı karşıya getirmek isteyenlere karşı duyarlı olunmasını istedi.

'Bölgede yaşamın normale döndüğünü' vurgulayan Çalışkan, halkın provokatörlerin oyununa gelmediğini söyledi.

Bölgede kamu binalarına ve araçlarına yönelik saldırıların azaldığını anlatan Çalışkan, polisin kamu düzenini sağlamak için görevini titizlikle yerine getirdiğine de dikkati çekti.

Olaylarla ilgili soruşturmanın savcılık tarafından yürütüldüğünü anlatan Çalışkan, polis laboratuarlarında balistik inceleme gibi konularda savcılığa gerekli bilgilerin ulaştırıldığını söyledi.

Cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber