Mudanya Belediyesi asansör bakımları için düğmeye bastı

Mudanya Belediyesi, idari sınırları içerisindeki asansörlerin yıllık kontrolünün yapımı için özel bir firma ile protokol imzaladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ocak 2013 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mudanya Belediyesi asansör bakımları için düğmeye bastı

Asansörlerin yıllık kontrollerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için protokolün önemli olduğu vurgulandı.

İmzalanan protokolde Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve şirket yetkilileri hazır bulundu. Yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte belediyelerin sınırları içerisindeki her asansörün yılda en az bir kere A tipi muayene kuruluşu tarafından kontrol edilmesini sağlamaktan ve yıllık kontrolün yapılıp yapılmadığını denetlenecek. Yönetmelik gereği, asansörlerin kontrol ettirilmesinden, kontrol raporlarının alınmasından ve asansördeki olası eksiklik ve hataların giderilmesinden bina yöneticilerinin sorumlu olduğu kaydedilirken, Mudanya Belediyesi tarafından Mudanya, Güzelyalı ve bağlı bölgelerde ki asansörlere sahip binalarda ki asansörlerin elden geçirilmesinin yasa gereği zorunlu olması nedeniyle bu protokolün imzalandığı belirtildi. Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, konunun göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir konu olduğunu ve can emniyetinin her şeyin üzerinde olduğunu vurgulayarak, "Mudanya Belediyesi, bu nedenle idari sınırlarımız içerisindeki asansörlerin yıllık kontrolünü, anılan yönetmelik hükümleri çerçevesinde gerçekleştirmek üzere, personel sayısı, ekipman ve fiyat açısından en uygun firma ile protokol imzalamıştır" dedi.

Yüklenici firma yönetim kurulu başkanı Cemal Silan ise,"Yasanın ön gördüğü şekilde Mudanya belediyesi ile Mudanya ve Güzelyalı da yani belediyenin idari sınırları içinde bulunan asansör sistemlerine sahip binaların kullandıkları asansörlerin yıllık bakımlarını en iyi şekilde yapacağız. Belediye Başkanı Hasan Aktürk bu konuda oldukça hassas davranmakta nedeni de vatandaşların can güvenliğinin en önemli unsur olduğunu ve çok dikkat etmemiz noktasında uyarılarını yapmıştır. Yapılan anlaşma ile bölgede ki tüm asansörlerin bakımları en iyi şekilde yapılacak ve sağlıklı bir şekilde korkusuzca güven içinde vatandaşlar asansörlerini kullanacaklar" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber