Bu da emniyetin, Aşkın fişlemesi...

Haber Giriş : 19 Kasım 2005 08:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara- Rektör Yücel Aşkın ile ilgili "çete" iddianamesinde ortaya çıkan skandallardan sonra şimdi de Van Emniyeti'nin Savcılığa, Rektör Aşkın ile yardımcıları Ayşe Yüksel ve Hasan Ceylan'ın "PKK'ya yardım yataklık ettiklerine" dair bir fezleke gönderdiği ortaya çıktı. Emniyet'in Rektör Aşkın ile birlikte bazı üniversite çalışanlarını da fişlediği ortaya çıkan fezleke delil yetersizliği gerekçesiyle Savcılık'tan döndü. Savcılık bu iddialara ilişkin "takipsizlik" kararı verdi. Dava açılması için yeterli ve somut delil bulunamadı. Ancak bu karar ile VATAN'ın dün ortaya çıkardığı 'fişleme dosyası'nın yeniden alınmasının aynı güne denk gelmesi dikkat çekti. Rektör Aşkın ve yardımcılarının PKK'ya yardım ve yataklık ettikleri iddiaları öne sürülen fezlekede şu iddialar gündeme getirildi:

* Hastane Başmüdürü İsmail Özbek "devletçi" olduğundan rektör tarafından görevden alındı. Yerine getirilen Metin Günsan, hastaneye getirilen şehitlerin yanında "Bunlar şehit de dağdakiler şehit değil mi?" diye konuştu.

* Günsan'ın hastane malzemelerini aldığı şirketin sahibinin jandarmada "slogan atmak, yazılama yapmak ve örgüte yardım-yataklıktan" kaydı vardır. "Yardım-yataklık yapmak" suçundan cezaevine girip çıkan bir hemşire de aynı medikalda çalışmaktadır.

* "Kürtçe eğitim istiyoruz" dilekçesi veren öğrencilerin soruşturmalarında, Rektörlük tarafından bilinçli şekilde basit hatalarla yanlış yapıldı ve hafif cezalar verildi. Rektör Aşkın ve Yardımcısı Yüksel, öğrencilere yargıya giderek tazminat alabilecekleri yolunu gösterdi, böylece devleti zarara uğrattı.

* Ziraat Fakültesi Laboratuvar Merkez Müdürü Nafi Çoksöyler, daha önce Mersin'deki DEHAP'lı bir belediyede danışmanlık yapmıştır.

* Üniversite idaresi eylemlere katılıp ceza alan öğrencilerin aldıkları cezaları Yurt-Kur'a kasıtlı olarak geç bildirmiş, böylece PKK sempatizanı öğrencilerin devlet yurtlarında kalmalarına göz yumulmuştur.

* Rektör Aşkın bir asistanı, bir kardeşinin dağda, bir kardeşinin de yurtdışında bölücü faaliyet gösterdiği bilinmesine rağmen işe almıştır.

* 1998'de yasadışı gösteriye katıldığı için gözaltına alınan bir öğrenci rektör tarafından korunmuştur.

* Üniversitenin temizlik işlerini yapan şirkette çalışan 4 kişi yasadışı gösteriye katıldıkları için gözaltına alınmışlardır.

Vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber