Halk Sağlığı Kurumu ek ödeme performans kriterleri

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Ek Ödeme Performans Kriterleri

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Ocak 2013 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Taşra Teşkilatında Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik hükümleri çerçevesinde hazırlanan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Performans Değerlendirme Klavuzları aşağıdaki linklerde verilmiştir.

Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşların Taşra Teşkilatında Görevli Personele Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik 17/08/2012 tarihli ve 28387 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak 19/03/2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girmiştir.

Mezkûr Yönetmeliğin "Tanımlar" başlıklı 4 üncü maddesinin (ç) bendinde; "Birim performans kriterleri: bakanlık tarafından il sağlık müdürlüğü ile il sağlık müdürlüğüne bağlı birimler için, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından ise halk sağlığı müdürlüğü ile halk sağlığı müdürlüğüne bağlı birimler ve merkez laboratuarları için Maliye Bakanlığının uygun görüşü alınarak belirlenen kriterleri," ve (d) bendinde; "birim performans puanı: Halk sağlığı müdürlüğü ile halk sağlığı müdürlüğüne bağlı birimler, merkez laboratuarları, il sağlık müdürlüğü ve il sağlık müdürlüğüne bağlı birimler için belirlenen kriterler çerçevesinde tespit edilen ve personele ödenecek ek ödemenin hesaplanmasında kullanılacak olan (0) ile (20.000) arasında değişen puanı ifade eder." hükümleri yer almaktadır.

Ayrıca Yönetmeliğin Geçici 2 nei maddesinde, birim performans kriterlerinin 31/12/2012 tarihine kadar belirleneceği hükme bağlanmış olup, söz konusu hükümler çerçevesinde hazırlanan Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Performans Değerlendirme Kılavuzları Maliye Bakanlığının 29/01/2013 tarihli ve 1022 sayılı yazısıyla uygun bulunmuş ve Kurum Web sayfamızda yayımlanmıştır.

1 Ocak 2013 tarihinden itibaren personele yapılacak ek ödeme hesaplamalarında kullanılan birim performans puanlarının söz konusu kılavuzlarda belirlenen kriterlere göre hesaplanması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Zeki KORKUTATA
Bakan a.
Kurum Başkan Yardımcısı


Toplum Sağlığı Merkezleri / İlçe Entegre Hastanesi Performans Değerlendirme Klavuzu için tıklayınız

Halk Sağlığı Laboratuvarları Performans Değerlendirme Klavuzu için tıklayınız

Merkez Laboratuvarları Performans Değerlendirme Klavuzu için tıklayınız


HALK SAĞLIĞI MÜDÜRLÜĞÜ VE BAĞLI BİRİMLERİ PERFORMANS DEĞERLENDİRME KLAVUZU
A- Halk Sağlığı Müdürlüğü Performans Değerlendirme Klavuzu
Sıra No Kriterler Tavan Puan* Değerlendirme Yöntemi Gerçekleşme Değerlendirme Puanı
1 Sağlık Ölçütlerinin Değerlendirilmesi 600 Evet Hayır
1.1 Bebek ölüm hızı (bin canlı doğumda) 600 Türkiye ortalamasının altında orana sahip iller için "tam puan", Türkiye ortalamasının üstünde her bir puanlık artış için "200" puan düşülür. Yıllık olarak hesaplanır. Her yeni takvim yılı için bir önceki yılın "Sağlık İstatistikleri Yıllığı" verileri esas alınır. (Örneğin; 2012 yılı için 2011 yılının verileri esas alınır. 2011 yılı bebek ölüm hızı binde 7.7' dir. Binde 7.8-8.7 aralıklarında bebek ölüm hızına sahip olan bir il için "600" puan, binde 8.8-9.7 aralıklarında bebek ölüm hızına sahip olan bir il için "400" puan olarak hesaplanır.)      
2 Sağlık Hizmetlerinden Memnuniyet 600 Değerlendirme Yöntemi Evet Hayır Değerlendirme Puanı
2.1 Halkın verilen sağlık hizmetlerinden memnuniyet düzeyi 600 Bir önceki memnuniyet oranının üzerinde memnuniyet oranına sahip olan iller için "tam puan", Bir önceki memnuniyet oranına eşit memnuniyet oranına sahip olan iller için "400" puan, Bir önceki memnuniyet oranının altında memnuniyet oranına sahip iller "0" puan olarak hesaplanır. En son kabul edilebilir çalışma esas alınacak olup, yıllık olarak hesaplanacaktır.      
3 Obezite ile Mücadele Hizmetleri 600 Değerlendirme Yöntemi Evet Hayır Değerlendirme Puanı
3.1 TSM'lerde obezite danışmanlığı hizmetlerinin verilmesinin sağlanması 600 (Obezite danışmanlığı verilen TSM sayısı / Toplam TSM sayısı) x Tavan puan      
4 İş ve İşçi Sağlığı Hizmetleri 600 Değerlendirme Yöntemi Evet Hayır Değerlendirme Puanı
4.1 TSM'lerce iş sağlığı hizmetlerinin verilmesini sağlamak 600 (İş sağlığı hizmetlerini veren TSM sayısı/ iş sağlığı hizmetleri verilmesi gereken toplam TSM sayısı) X Tavan Puan      
5 Bağışıklama Hizmetleri 1.200 Değerlendirme Yöntemi Evet Hayır Değerlendirme Puanı
5.1 İl nüfusuna göre kayıtlı bebeklere aşı yapılma işlemleri 600 (Ay içinde aile hekimleri ve TSM tarafından yapılan bebek aşı sayısı/ Ay içerisinde yapılması gereken bebek aşı sayısı) X Tavan puan Sağlık Net 2 veya MERNİS kayıtlarındaki en yüksek bebek nüfusu esas alınır. Ay içerisinde ulaşılan bağışıklama oranına göre hesaplanır. Yapılan KKK aşı oranının % 95'in altında olması halinde puan “0” puan olarak hesaplanır.      
5.2 İl nüfusuna göre kayıtlı çocuklara aşı yapılma işlemleri 600 (Ay içinde aile hekimleri ve TSM tarafından yapılan çocuk aşı sayısı/ Ay içerisinde yapılması gereken çocuk aşı sayısı) X Tavan puan Sağlık Net 2 veya MERNİS kayıtlarındaki en yüksek çocuk nüfusu esas alınır. Ay içerisinde ulaşılan bağışıklama oranına göre hesaplanır. Yapılan KKK aşı oranının % 95'in altında olması halinde puan “0” puan olarak hesaplanır.      
6 Aile Hekimliği Uygulamasının Geliştirilmesine Yönelik Hizmetler 1.800 Değerlendirme Yöntemi Evet Hayır Değerlendirme Puanı
6.1 Tüm müracaatlar içerisinde aile hekimliğine müracaatların arttırılması 400 (Ay içerisinde aile hekimliğine müracaat sayısı/Ay içerisinde sağlık tesislerine yapılan toplam müracaat sayısı) X Tavan puan Aile hekimliğine müracaat oranı % 40' ın altında gerçekleşirse "0"puan olarak hesaplanır.      
6.2 Aile Hekimliği Birimlerinin Kurum tarafından belirlenen nüfus standartlarına uygunluğunun sağlanması 600 (Nüfusu 3500 ve altı olan AHB sayısı/Toplam AHB sayısı) X Tavan puan Coğrafi vb. mücbir sebepler nedeniyle standart sağlanamayan birimler için "Kurum onayı" alınmalıdır      
6.3 Aile sağlığı merkezlerine yönelik olarak laboratuvar hizmetlerinin sunulması 400 (Ay içinde laboratuvar hizmeti verilen AHB sayısı/ildeki hizmet veren AHB sayısı) X Tavan puan AHB'lerde yapılması gereken asgari laboratuar tetkik parametreleri Kurum tarafından belirlenir. Ay içinde laboratuvar hizmeti verilen AHB sayısı, bu parametrelerin tamamının değerlendirildiği AHB'ler esas alınarak hesaplanır.      
6.4 Aile Hekimliği yerleştirme işlemlerinin takip edilmesi 400 Boş olan pozisyonlara mevzuattaki süre içerisinde yerleştirme işlemi yapılmış ise "Tam puan", bir pozisyon için dahi mevzuattaki süre içerisinde yerleştirme işlemi yapılmamış ise "0" puan olarak hesaplanır. Boş pozisyon yok ise "tam puan" verilir.      
7 TSM Hekimliği Eğitim Hizmetleri 400 Değerlendirme Yöntemi Evet Hayır Değerlendirme Puanı
7.1 Halk sağlığı uzmanı olmayan TSM hekimlerinin "TSM Hekimliği Eğitimleri"ne katılıp "Katılım Belgesi" almış olmalarının sağlanması 400 (Halk sağlığı uzmanı olan veya "Katılım Belgesi" olan TSM hekim sayısı/TSM lerde bulunan toplam hekim sayısı) X Tavan puan İlk defa göreve başlayan hekimler 6 ay süre ile hesaplamadan muaf tutulur.      
8 Evde Sağlık Hizmetleri 600 Değerlendirme Yöntemi Evet Hayır Değerlendirme Puanı
8.1 TSM bölgesinde evde sağlık hizmetlerinin verilmesinin/koordine edilmesinin sağlanması 600 (Evde sağlık hizmeti verilen kişi sayısı/(il nüfusu X 0,002)) X Tavan puan      
9 Engellilere Yönelik Hizmetler 600 Değerlendirme Yöntemi Evet Hayır Değerlendirme Puanı
9.1 İlde halk sağlığı müdürlüğüne bağlı olan sağlık tesislerinde engellilere yönelik düzenlemelerin, mevzuata uygun olarak yapılmasının sağlanması 600 Bir önceki aya göre mevzuata uygun engelli düzenlemesi yapılan sağlık tesisi olan iller için "tam puan", düzenleme yapmayan iller için "0" puan olarak hesaplanır. Bütün sağlık tesislerinde söz konusu düzenlemeler yapılmış ise tam puan olarak hesaplanır.      
10 Sağlık Taramalarının Ölçülmesi 1.200 Değerlendirme Yöntemi Evet Hayır Değerlendirme Puanı
10.1 Mamografi taramaları 400 (Bir günde çekilen mamografi sayısı/Çekilmesi gereken mamografi sayısı) X Tavan puan Çekilmesi gereken mamografi sayısı; bir cihaz için günde 30 çekimdir.      
10.2 Yenidoğan metabolik hastalıklarına yönelik taramalar 400 (Taranan bebek sayısı/ Ay içerisinde doğan bebek sayısı) X Tavan puan Sağlık Net 2 verileri kullanılır. Tarama oranının % 96'nın altında olması halinde “0” puan olarak hesaplanır.      
10.3 İşitme taramaları 400 (Taranan bebek sayısı/ Ay içerisinde doğan bebek sayısı) X Tavan puan Sağlık Net 2 verileri kullanılır. Tarama oranının % 90'ın altında olması halinde “0” puan olarak hesaplanır.      
11 Riskli Grupların İzlemleri 1.600 Değerlendirme Yöntemi Evet Hayır Değerlendirme Puanı
11.1 Gebe izlemleri 400 (Ay içerisinde yapılan gebe izlem sayısı/Ay içerisinde yapılması gereken izlem sayısı) X Tavan puan Sağlık Net 2 verileri esas alınır. Oranın % 95'in altında çıkması halinde “0” puan olarak hesaplanır.      
11.2 Bebek izlemleri 400 (Ay içerisinde yapılan bebek izlem sayısı/Ay içerisinde yapılması gereken izlem sayısı) X Tavan puan Sağlık Net 2 verileri esas alınır. Oranın % 95'in altında çıkması halinde “0” puan olarak hesaplanır.      
11.3 Lohusa izlemleri 400 (Ay içerisinde yapılan lohusa izlem sayısı/Ay içerisinde yapılması gereken izlem sayısı) X Tavan puan Sağlık Net 2 verileri esas alınır. Oranın % 95'in altında çıkması halinde “0” puan olarak hesaplanır.      
11.4 Çocuk izlemleri 400 (Ay içerisinde yapılan çocuk izlem sayısı/Ay içerisinde yapılması gereken izlem sayısı) X Tavan puan Sağlık Net 2 verileri esas alınır. Oranın % 95'in altında çıkması halinde “0” puan olarak hesaplanır.      
12 Doğum ve Ölüm Kayıtlarının Tutulması Hizmetleri 800 Değerlendirme Yöntemi Evet Hayır Değerlendirme Puanı
12.1 Doğum Kayıtlarının Tutulması Hizmetlerinin elektronik ortamda takibinin sağlanması oranı 400 (Bebek Bildirim Sistemi (BBS)'nde yapılan kayıt sayısı / MERNİS'e göre doğan sayısı) x Tavan puan      
12.2 Ölüm Kayıtlarının Tutulması Hizmetlerinin elektronik ortamda takibinin sağlanması oranı 400 (Ölüm Bildirim Sistemi (ÖBS)'nde yapılan kayıt sayısı / MERNİS'e göre ölen sayısı) x Tavan puan      
13 Beyaz Kod Çalışmaları 400 Değerlendirme Yöntemi Evet Hayır Değerlendirme Puanı
13.1 Hukuki Yardım 400 (Hukuki Yardım yapılan personel sayısı/Hukuki yardım talep sayısı) X Tavan puan Ay içerisinde çalışana şiddet olayı gerçekleşmemişse "tam puan" verilir.      
14 Halka Yönelik Sağlık Eğitimi Hizmetleri 600 Değerlendirme Yöntemi Evet Hayır Değerlendirme Puanı
14.1 Halka yönelik sağlık eğitimi hizmetlerinin verilmesi 600 (Ay içinde yapılan halk sağlığı eğitimlerinin sayısı/Ay içinde yapılması öngörülen halk sağlığı eğitimlerinin sayısı) X Tavan puan (Ay içinde verilmesi öngörülen sağlık eğitimi hizmetleri ve bu eğitimlerin sayısı halk sağlığı müdürlüğünce her TSM bölgesi için belirlenir.)      
15 İdari ve Mali İşlere Yönelik Hizmetler** 1.400 Değerlendirme Yöntemi Evet Hayır Değerlendirme Puanı
15.1 Verilerin, mevzuatta belirlenen süreler içerisinde sisteme (ÇKYS, TSİM, vb.) girilmesi 400 Bu verilerin hangileri olduğu THSK tarafından belirlenir ve iller için ayrı ayrı hesaplanan değerlendirme puanları Kurum web sayfasında ilan edilir      
15.2 Atamalarda PDC ilkelerine uyulması 400 (PDC'si uygun birime yapılan atama sayısı / ataması yapılan toplam personel sayısı) X Tavan puan O ay içerisinde atama yapılmamışsa "tam puan" olarak hesaplanır.      
15.3 Bütçenin etkin ve verimli kullanılması 600 Aylık gelir / gider (harcama) planı yapılmışsa "200" Puan Aylık plandaki gider gerçekleşme oranı %60-%80 arası ise "100" puan; %81-%100 arası ise "200" puan Aile hekimliği kira ve laboratuar geliri tahsilatı gerçekleşme oranı %60-%80 arasında ise "100" puan, %81-%100 arasında ise "200" puan. (Aylık gelir / gider (harcama) planı bir sonraki ayı kapsayacak şekilde içinde bulunulan ayın en geç son çalışma günü itibariyle Döner Sermaye Yönetimi Daire Başkanlığına gönderilecektir.)      
16 İzleme- Değerlendirme- Denetleme Hizmetleri 1.000 Değerlendirme Yöntemi Evet Hayır Değerlendirme Puanı
16.1 Müdürlüğe bağlı birimleri değerlendirmek amacıyla "Yıllık Plan" hazırlanması 400 Müdürlüğe bağlı tüm birimlerin, Müdürlük yöneticileri tarafından ,yıl içerisinde en az bir defa değerlendirilmesini sağlayacak şekilde "Yıllık Plan" hazırlanmışsa "Tam Puan", yıllık plan hazırlanmamışsa "0" puan olarak hesaplanır. Planlama yapılırken İzleme-Değerlendirme ve Denetleme işlemleri her aya dağıtılmalı ve Kuruma onaylatılmalıdır.      
16.2 İzleme- Değerlendirme- Denetleme Puanı 600 (Ay içerisinde yapılan izleme-değerlendirme-denetleme sayısı/Yıllık Plan'a göre o ay için planlanan izleme-değerlendirme - denetleme sayısı) X Tavan Puan      
16 TSM Çalışmaları 5.000 Değerlendirme Yöntemi Evet Hayır Değerlendirme Puanı
16.1 İlde bulunan TSM'lerin performans ortalamaları 5.000 İlde bulunan TSM' lerin Performans ortalamalarının % 25'i esas alınır.      
17 HSL Çalışmaları 1.000 Değerlendirme Yöntemi Evet Hayır Değerlendirme Puanı
17.1 İlde bulunan HSL'nın performans ortalamaları 1.000 HSL Performans ortalamalarının % 5'i esas alınır.      
TOPLAM PERFORMANS PUANI 20.000 TOPLAM DEĞERLENDİRME PUANI  
* Yapılan değerlendirme sonucunda hiç bir kriter için tavan puanının üzerinde puan verilemez.
**İdari ve Mali İşlere Yönelik Hizmetler ile ilgili puanlama Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından yapılacak ve kurum web sayfasından duyurulacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber