Vakit, Aşkın'ın tetkik raporlarını yayımladı

Haber Giriş : 20 Kasım 2005 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

VAKİT, Prof. Yücel Aşkın'ın tetkik raporlarını yayınlıyor, Vakit, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören tutuklu rektör Yücel Aşkın'a uygulanan tedavinin ayrıntılarını gösteren klinik epikriz raporuna ulaştı. Rektör Aşkın'ın, Enver Arpalı'nın öldüğü 13 Kasım günü acile kaldırılmasından bugüne kadar uzanan tetkiklerinde hiçbir ciddi bulguya rastlanmadı. Epikriz raporuna göre, Aşkın'ın hiçbir hayati tehlikesi olmadığı gibi şu an için ciddi bir sorunu da bulunmuyor. MR'ı dahi çekilen Aşkın'da en ciddi bulgu Anksiyeti adı verilen ve strese bağlı olarak her insanda yaşanabilecek sinir sistemi bozukluğu.

GÜN GÜN TEDAVİ AYRINTILARI

Yücel Aşkın, Enver Arpalı'nın ölümü üzerine getirildiği Kalp Damar Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitesi'nde 6 gündür gözetim altında tutuluyor. Aşkın, 13 Kasım günü getirildiği Tıp Fakültesi acil servisinde teşhise yönelik ilk tetkiklerinde hiçbir ciddi bulguya rastlanmadı. Kan tetkiklerinde potasyumu düşük çıkan rektörün CK'sının biraz yüksek olduğu tesbit edildi. Aynı gün saat 16.00 sularında psikiyatri kliniği doktoru Dr. Yasin Melek tarafından kontrolden geçirilen Aşkın'da yoğun stres yaşayan her insanda görülmesi normal olan "anksiyete" tespit edilerek "diazem" tedavisine başlanması tavsiyesinde bulunuldu. Saat 17.30'da yeniden görülen hastanın "anksiyete"sinin azaldığı tesbit edildi.

KALP KRİZİNİN RİSKİ BİLE YOK

14 Kasım sabahı Kardiyoloji Kliniği doktoru Dr. Hasan Ali Gümrükçüoğlu tarafından muayene edilen Aşkın'da hiçbir kalp sorunu ile karşılaşılmadı. Tansiyonu biraz yüksek çıkan Aşkın'da ne kalp krizi riski görüldü ne de kalpte ritm bozukluğu. Rektörün tansiyonunun düşürülmesi için ilaç verildi. Aynı gün Dahiliye Kliniği hekimi Dr. Doğan Koca tarafından yatağında görülen Aşkın'ın, verilen serumların da etkisiyle kan şekeri yüksek çıktığı görüldü. Burada yapılan tetkiklerde tansiyon ilacının yanı sıra mide koruyucu ilaç ve kan şekeri takibi yapılması tavsiyesinde bulunuldu. Aynı gün akşam saatlerinde Genel Cerrahi uzmanı tarafından muayene edilen rektör, Pankriatit ön teşhisi yapıldı ve enzimatik takip önerildi. Bir defa daha Kardiyoloji Kliniği doktoru Doç. Dr. Çetin Kotan tarafından muayene edilen Aşkın için koroner anjiiyo riskli olabileceğinden ilaç tedavisine devam edilip anjiyografi yapılmasının uygun olacağı belirtildi.

BOYNU VE SIRTI AĞRIYORMUŞ

15 Kasım sabahı Fizik Tedavi Kliniği doktoru Doç. Dr. İbrahim Tekeoğlu'na gösterilen Rektör Aşkın, birkaç yıldan beri süren boyun ve sırt ağrılarından yakındı. Bu ağrıların teşhisine yönelik radyolojik tetkikler istendi. Öğle saatlerinde tekrar genel cerrahi uzmanı tarafından gözden geçirilen Aşkın'a diyet önerildi ve gögüs hastalıkları kliniği tarafından görülmesi tavsiyesinde bulunuldu. 16 Kasım öğle saatlerinde Göğüs Hastalıkları Kliniği doktoru Dr. Bülent Özbay tarafından kontrol edilen Aşkın'ın atışları normal çıktı ve kalpte ritm bozukluğuna rastlanmadı. Özbay, her ihtimale karşı MR istedi.

MR'DA DA SAĞLAM ÇIKTI

Rektör Aşkın, 17 Kasım günü geç saatlerde getirildiği Radyoloji ve Radyoterapi Kliniği'nde bazı tetkiklerden geçti. Doç. Dr. Mustafa Harman tarafından "Batın MR" tetkiki ve "Kalp Torax MR" çekimi yapıldı. MR sonuçlarında tedavi gerektirecek hiçbir bulguya rastlanmadı. Başhekim Hüseyin Avni Şahin'in basına yaptığı "MR sonucunda Aort Anevrizması tesbit edildi" şeklindeki beyanın da gerçek dışı olduğu anlaşıldı. MR'da çıkan aortta 4.4 cm'lik çapta bir genişleme tesbit edilirken, bunun yüksek tansiyon hastaları için normal bir genişlik olduğu, tedaviye ihtiyaç olmadığı, buna anevrizma denebilmesi için genişliğin en az 5-6 cm olması gerektiği öğrenildi. MR tetkiklerinde böbrekte "basit renalkortikal kist" bulgusuna rastlanırken, bu kistin ise 50 yaş üstü her hasta görülmesinin doğal olduğu, tedavi gerektirmediği öğrenildi.

Aşkın'ın Kalp Damar Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitesi'ndeki tedavisi sürüyor ve günlük olarak kullandığı ilaçlar şunlar: Acuitel, Clexane, ecopirin, Diazem, Rennie.

İŞTE RAPOR

Hâlâ yoğun bakım ünitesinde tutulan Prof. Dr. Yücel Aşkın'la ilgili tetkik raporlarında, ciddi bir sağlık sorununun bulunmadığı görülüyor. Aşkın'ın tek rahatsızlığı, her insandaki gibi stres.

Vakit

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber