81 ilin Valisi Ankara'da...

Valiler toplantısı Ankara Gölbaşı´ndaki Vilayetler Evi´nde başladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 31 Ocak 2013 18:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
81 ilin Valisi Ankara'da...

İçişleri Bakanı Muammer Güler, 3 gün sürecek toplantı boyunca gerek İçişleri Bakanlığı, gerekse diğer bakanlıklarla ilgili gündemdeki konuları tartışıp, fikir alışverişinde bulunacaklarını söyledi.

Toplantı vesilesiyle bakanlar ile valilerin bir araya gelip illerde gerçekleştirilecek hizmetleri görüşme imkanı bulacaklarını kaydeden Güler, ´´Bugün ve yarınki oturumlarda 9 bakanımız kendi bakanlıklarıyla ilgili konuları valilerimizle değerlendirme fırsatı bulacaklar´´ dedi.

Bakan Güler, toplantıda bakanlığın hedeflerini, beklentileri, iş yapma ve problem çözme konusundaki yaklaşımları valilerle paylaşma imkanı bulacaklarını, zaman sınırı olmaksızın tüm valileri dinleyeceklerini, toplantının son gününde ise başta güvenlik konuları olmak üzere KÖYDES, BELDES, duble yol, terör zararlarının karşılanması, köye dönüş, iç göç, sosyal yardım ve destek faaliyetleri konularında valilerle görüşmelerde bulunacaklarını söyledi.

Vatandaşların ihtiyaçlarını zamanında ve onları rahatsız etmeden gidermek ve yardımların dağıtılmasında adaletli olmanın büyük önem taşıdığını belirten Bakan Güler, şehit aileleri ve gazilerin her türlü sorunlarıyla yakından ilgilenilmesini istedi. Bakan Güler, ´´Valilerimizin illerindeki şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenmelerini, onları her fırsatta ziyaret etmelerini, yalnız olmadıklarını ve devletin her zaman yanlarında olduğunu hissettirmelerini istiyoruz´´ diye konuştu.

´´Vatandaşlarımız doğumundan ölümüne kadar ihtiyaç olduğunda devletin şefkatli ve merhametli elinin kendilerine uzanacağını bilmeli bu güven ve iç huzuruyla yaşamlarını sürdürmeliler´´ diyen Güler, valilerin vatandaşlara bu güveni vermesi gerektiğini söyledi.

Güler, vatandaşların sorunlarına adil, tarafsız ve insancıl yöntemlerle çözüm bulunmasını istediği valilerden devletin ve hükümetin temsilcisi sıfatıyla halk ile devleti kucaklaştırmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber