Adana'da 'mama' davası

Adana'da 14 ay önce, 9 aylık bebeklerine aldıkları mamanın son kullanım tarihi geçtiği için çocuklarının gıda zehirlenmesi sonucu hastanelik olduğunu iddia eden aile, mamayı üretip satışını yapan firma aleyhine 700 bin liralık tazminat davası açtı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Şubat 2013 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adana'da 'mama' davası

Firma da haklarında karalama kampanyası yaptığı gerekçesiyle aileden 60 bin lira tazminat talep etti.

Belediyeevleri Mahallesi'nde oturan temizlik şirketi sahibi 38 yaşındaki Adem Yavuz Gülanır, 9 aylık kızı Nisa için süpermarketten bebek mamasını satın aldı. Ev hanımı anne 31 yaşındaki Havva Gülanır, iddiaya göre mamayı kızına yedirince bir süre sonra ağzından ve burnundan geri çıkardı. Kızının üşütmüş olabileceğini düşünen Gülanır, mama yedirmeye devam etti. Nisa bebek ishal oldu ve vücudunda morarmalar görülünce götürüldüğü hastanede gıda zehirlenmesi teşhisi konuldu.

KARŞILIKLI DAVA AÇILDI

Satın aldıkları mama kutusunu inceleyen Gülanır çifti, mamanın son kullanma tarihinin üzerinden 4 ay geçtiğini fark etti. İddiaya göre harcın yüksel olduğunu düşünerek tazminat davası açamayan Gülanır çifti üretici firma aleyhine el ilanı dağıtıp mamanın çocukları zehirlediğini öne sürdü.

Olaydan haberdar olan firma temsilcileri şirketi karaladığı iddiasıyla Adem Yavuz Gülanır aleyhine 60 bin liralık tazminat davası açtı. Adana 2'inci Asliye Ticaret Mahkemesi'ne açılan 'haksız rekabetin önlenmesi ve manevi tazminat' davasının dilekçesinde " Çocuk mamasının, davalı tarafından ileri sürülen iddialar ve çocuğunun rahatsızlanması arasında doğrudan bir münasebeti bulunduğu ispata muhtaçtır" denildi.

Gülanır da aleyhindeki bu davanın tebligatını alınca şirket aleyhine 700 bin liralık karşı tazminat davası açtı. Dava dilekçesinde Adem Yavuz Gülanır, söz konusu mamadan çocuğunun zehirlendiğini, gelişim geriliği görüldüğünü ve epilepsi hastalığına yakalandığını iddia etti. Gülanır ayrıca, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık, hastaneden tetkik ve teşhislerle ilgili kayıtları isterken, karşılıklı açılan tazminat davalarının duruşmaları da önümüzdeki günlerde yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber