Hamile kadın kızakla ambulansa kadar taşındı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin kardan yolu kapalı olan Yürekli Köyü'nde doğum hastası Sakine Kartal için köylüler seferber oldu.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 01 Şubat 2013 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hamile kadın kızakla ambulansa kadar taşındı

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nin kardan yolu kapalı olan Yürekli Köyü'nde doğum hastası Sakine Kartal için köylüler seferber oldu. Köylüler durumu ağırlaşan kadını kendi imkanlarıyla çadırdan yaptıkları kızakla ambulansa ulaştırdı.

Yüksekova'ya 17 kilometre uzaklıktaki Yürekli Köyü'nde dün gece aniden doğum sancıları tutan 27 yaşındaki Sakine Kartal için yakınları 112'den yardım istedi. Ancak ambulans köye 3 kilometre kala kara saplandı. Bunun üzerine köylüler Sakine Kartal'ı ambulansa ulaştırmak için seferber oldu. Kendi imkanlarıyla çadırdan hazırladıkları ve içine battaniye serdikleri kızağa Kartal'ı yatıran köylüler yola çıktı. Yer yer kalınlığı 2 metreyi bulan karlar üzerinden yaklaşık 2 saat boyunca aşırı soğuğa rağmen kızakla hasta taşıyan köylüler, doğum hastası Kartal'ı ambulansa yetiştirmeyi başardı. İlk müdahalesi burada yapılan Kartal, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Sakine Kartal, sezaryenle bir kız çocuğu dünyaya getirdi.

DİYALİZ HASTASININ BÜYÜK ÇİLESİ

Bu arada Vezirli Köyü'nde yaşayan 57 yaşındaki böbrek hastası Behçet Sevgi ise köy yolunu kapalı olması nedeniyle üç gündür tekerlekli sandalye ile 1 kilometrelik yolu aşarak ana caddeye çıkıyor. Ailesinin yardımıyla büyük zorluklar içinde diyalize gidip gelen Sevgi, "Beni bu diyaliz değil yol öldürecek. Çok büyük sıkıntı çekiyorum. Bir an önce yol açılsın" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber