Askerde intihar ettiği söylenen oğlunun mezarının açılmasını istedi

Askerlik görevini yaparken intihar ettiği ileri sürülen, ancak ailesi tarafından öldürüldüğü iddia edilen Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, yeni deliller elde etmek amacıyla oğlunun mezarının açılarak yeniden otopsi yapılması için savcılığa başvurdu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2013 14:35, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Askerde intihar ettiği söylenen oğlunun mezarının açılmasını istedi

Tunceli'nin Hozat ilçesinde 2009 yılında askerlik görevini yaparken nöbet mevkisinde ölü bulunan ve intihar ettiği öne sürülen Piyade Er Murat Oktay Can'ın babası Oktay Can, Antalya Adliyesi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan otopsi raporlarına göre oğlunun alın ve burun kenarında iki mermi yarası bulunduğunu öne sürerek, ayrıca yapılan incelemede silahının emniyetinin kapalı ve mermi sayısının tam olduğunu kaydetti.

Elinde bulunan fotoğrafları delil göstererek oğlunun mezarının açılarak yeniden otopsi yapılması için Antalya Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verdiğini bildiren Can, ''Oğlumun kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için yeni delillerin ortaya çıkarılmasını talep ediyorum. Devam eden soruşturma dosyasının ise askeri savcılıktan alınarak sivil mahkemelere verilmesi yönünde talepte bulundum'' dedi.

Can, oğluna şehit unvanı alana kadar mücadelesinin devam edeceğini, olayların takipçisi olacağını ifade ederek, ''Mezar açılması için meclisten bilirkişi isteyeceğim. Ben oğlumda iki mermi yarası olduğunu elimdeki delillerle kanıtlıyorum. Mezar açıldığında iki mermi yarası ortaya çıkacak. Askeri mahkemelerin iddia ettiği tek mermi olduğu görüşü de çürüyecektir. Otopsi verilerine göre iki mermi girişi ve çıkışı mevcuttur. Askeri mahkemelerin kararlarını reddediyorum'' diye konuştu.

-Ankara'da görüşmelerde bulunacak-

Baba Can, eşi ile 7 Şubat için Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'ndan randevu aldıklarını, yaşadıkları acıların bir an önce son bulması için çağrılarını tekrar edeceklerini kaydetti.

Eşi ile adliyeye gelen anne Süsember Can da oğlunun ölümünden sonraki süreçte çok yıprandıkları, yaşananları unutmaya çalıştıkları söyledi.

Sürecin acılarını artırdığını vurgulayan anne Can, ''Oğlumun mezarını açılmasına ben hiç razı değilim. Ama bağrıma taş basacağım ve karartılan delillerin yeniden ortaya çıkması için mezarını açılmasına razı olacağım. Oğluma ait olan ve bize gönderilmeyen kafa röntgen filminin bulunması halinde her şey ortaya çıkacaktır. Film bulunursa bizlere mezar açılma acısı yeniden çektirilmez'' diye konuştu.

Muhabir: Sefa Karacan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber