Sağlık Bakanlığı'na 486 araçlık yeni filo

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2013 17:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığı'na 486 araçlık yeni filo

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sağlık hizmetlerine ulaşımda yakalanılan bu imkanların daha sağlıklı, ideal ve verimli olabilmesi adına 75 milyondan bir talebi ve arzusu olduğunu belirterek ''Bu sağlık hizmetlerini memnuniyetini yüzde 75'lerin üzerine taşıyan ve bu hizmetleri sunan sağlık camiasına, doktorlarımıza, hemşirelerimize, sağlık personelimize, yardımcı sağlık elemanlarımıza ne olur sahip çıkın'' dedi.

Sağlık Bakanlığı kara ambulansı, Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) aracı ve ambulans botlardan oluşan 486 araçlık filonun TÜYAP Fuar Alanı Otoparkı'nda düzenlenen hizmete alım töreninde konuşan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sürecin bugünlere gelmesi nedeniyle geçen hafta görevi devraldığı Sağlık Eski Bakanı Recep Akdağ'a teşekkür etti.

Müezzinoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ''dönüşüm projesine güçlü desteğini verdiği, her zaman bu anlamda toplumun ve milletin sağlığını en ideal şekilde alabilmesi için duyarlılık gösterdiği, 75 milyon vatandaşın hangi seviyede ve ekonomik durumda olursa olsun ideal sağlık hizmetini en kısa zamanda alabilmesi adına desteklerini esirgemediği'' için teşekkürlerini sundu.


Erdoğan: Sağlıkçılara uygulanan şiddetin affedilir yanı yok


''Bundan sonra ki süreçte de gelinen bu mesafeyi dünya koşullarında ideal bir noktaya taşıyabilmek adına hep birlikte geceli gündüzlü çalışacağız'' diyen Müezzinoğlu, tıp ve sağlık alanınında her gün yeni bilimsel ve teknolojik gelişmelerin olduğunu söyledi.

Bu gelişmelerin vatandaşlara hızla sunabilme adına ilerleyen süreçte aynı dinamikleri güçlü bir şekilde devam ettireceklerini vurgulayan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

''Sağlık hizmetlerine ulaşımda yakaladığımız bu imkanları daha sağlıklı, ideal ve verimli olabilmesi adına özellikle 75 milyondan bir talebim ve arzum var. Bu sağlık hizmetlerini memnuniyetini yüzde 75'lerin üzerine taşıyan ve bu hizmetleri sunan sağlık camiasına, doktorlarımıza, hemşirelerimize, sağlık personelimize, yardımcı sağlık elemanlarımıza ne olur sahip çıkın. Sağlık hizmeti sunan meslektaşlarımızın son zamanlarda zaman zaman sözlü, zaman zaman fiili, zaman zaman da can kaybının yaşandığı saldırılara maruz kalan mağduriyetleri oluşmaya başladı. Korkarak şunu korkuyla yaşamak istemiyoruz ki hekimlerin ve sağlık sunucuların mağduriyetini halkımız ve insanımız yaşamasın. Hasta ve yakınları tabii ki bir heyecanla, panikle, merakla hizmet almaya geliyorlar ama karşı tarafta hizmeti sunanın soğukkanlılığı, özgüveni onda da paniğe dönüşürse bu anlamda sıkıntıları önce sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşlarımız yaşar. Bu nedenle vatandaşlarımızdan sağlık hizmeti sunan sağlıkçılarımıza sahip çıkmalarını medyadan da sağlık haberleri yaparken saha duyarlı ve titiz haberler yapmalarını talep ediyorum.''

-Recep Akdağ-

Bakan Müezzinoğlu daha sonra kürsüye eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı davet etti.

Akdağ, burada yaptığı konuşmada Allah'ın kendisine 10 yılda Türkiye'nin sağlık sistemini geri kalmışlıktan ileriye taşıma şerefini kendisine, tüm ilgililere bahşettiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın ve hükümetin desteğiyle Sağlık Bakanlığı olarak Türkiye'de yepyeni bir sistem kurduklarını belirten Akdağ, bu sistemi kurarken en önemli prensiplerinin ''İnsanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir'' olduğunu ifade etti.

Akdağ, bu prensip ışığında sağlıkta dönüşümü gerçekleştirdiklerini ve dönüşüme devam ettiklerini kaydederek bu süreçte kendilerinin en önemli desteğinin millet olduğunu anlattı.

Recep Akdağ, ''Hastane kapısındaki en son hastanın ızdırabı dinmeden bizim ızdırabımız da dinmeyecek diye yola çıkmıştık AK Parti olarak'' dedi.

Muhabir: Uğur Aslanhan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber