Bu kurslarda başarılı olanlara iş imkanı

''Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM Beceri'10)'' kapsamında açılan kurslarda eğitim görecek 4 bin kişi içinde başarılı olanlar istihdam edilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Şubat 2013 12:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğinde uygulanan ''Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi (UMEM Beceri'10)'' kapsamında Ocak ayında 33 ilde toplam 175 kurs açıldığı, bu kurslarda yaklaşık 4 bin kişinin eğitim göreceği ve kurslarını başarıyla tamamlayanların istihdam edileceği bildirildi.

TOBB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, işgücü piyasasının nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması ve iş bulamayanların meslek edindirme kurslarıyla işgücü piyasasına kazandırılması amacıyla başlatılan UMEM Beceri'10 Projesi kapsamında 2013 yılının Ocak ayında 33 ilde toplam 175 kurs açıldı.

Açıklamaya göre, bu kurslarda yaklaşık 4 bin kişi eğitim görecek ve kurslarını başarıyla tamamlayanlar istihdam edilecek.

2013 yılının Şubat ayında ise 107 kursun açılması için ilan verildi.

Açıklamaya göre, Sakarya'da faaliyet gösteren Toyota AŞ'nin ihtiyaç duyduğu nitelikte işgücünün karşılanması amacıyla UMEM Beceri'10 Projesi kapsamında farklı alanlarda toplam 870 kişilik kurs açılacak, 5 ay sürecek teorik ve pratik eğitimlerini başarıyla tamamlayanlar firma bünyesinde istihdam edilecek.

Şanlıurfa Birecik'te yatırım yapma kararı alan Alp Tekstil firmasının 200 kişilik nitelikli eleman ihtiyacı için UMEM Beceri'10 Projesi kapsamında kurslar açılacak.

Ocak 2013'te ilk kursları başlayan firma, Haziran ayına kadar kurslarını başarıyla bitiren 200 kişiyi işe alacak.

Sakarya'da Otokar firması ile proje kapsamında imzalanan sözleşme ile 120 kişilik istihdam garantili kurs açılacak. Kurslarını başarıyla tamamlayanlar, firma bünyesinde istihdam edilecek.

Bursa'da Kamil Koç Turizm firmasında otobüslerde görev alacak personelin yetiştirilmesi için UMEM Beceri'10 Projesi kapsamında önümüzdeki günlerde başlayacak kurslarla toplam 100 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Proje kapsamında ilk kurslar Şubat 2011'de açıldı. Açılan 4 bin 300 kurs vasıtasıyla 45 binden fazla kursiyerin mesleki eğitim alması sağlandı. Aralık 2012 itibariyle ise 30 binden fazla kişi istihdam edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber