Cumhurbaşkanı Gül'den patlama açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, davetlisi olarak ülkemize resmî bir ziyaret gerçekleştiren Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısının ardından, ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine yapılan saldırı, AB ile ilişkiler ve İmralı süreci hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 04 Şubat 2013 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Cumhurbaşkanı Gül'den patlama açıklaması

Cumhurbaşkanı Gül, Sırbistan Cumhurbaşkanı Nikoliç ile düzenlediği ortak basın toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

ABD’NİN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİNE YÖNELİK SALDIRI

ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine yönelik saldırının ardından Amerikalı yetkililerle görüşüp görüşmediğine ilişkin soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül, “Maalesef terör örgütünün bir saldırı peşinde olduğuyla ilgili emniyet ve istihbarat teşkilatlarımız teyakkuzdaydı ve daima herkesi ikaz ediyorlardı. Ama maalesef önlenemedi ve ABD Büyükelçiliğine bu saldırıyı gerçekleştirdiler. Bir kez daha Amerikan Büyükelçiliğine geçmiş olsun diyorum. Tabii ki kendileriyle konuştuk ve bütün bu dileklerimizi olaydan hemen sonra aktardık. Burada tabii ki en büyük üzüntümüz bir Türk güvenlik görevlisinin hayatını kaybetmiş olması. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum bir kez daha. Ayrıca sizin de bizim de hepimizin arkadaşı olan değerli gazeteci Didem’in sağlık durumunu da yakından takip ediyoruz. Kaderin cilvesi diyeceğiz, tesadüf böyle bir yerde o anda bulunuyor olması, maalesef kendisinin de yaralanmasına sebebiyet verdi. Ama hep takip ediyoruz, sağlık durumu gayet iyi gelişiyor. Gerek Dışişleri Bakanı olduğum sırada gerek Cumhurbaşkanı iken benimle de birçok mülakat yaptı. Çok yakından tanıdığımız bir arkadaş. Ümit ederim ki en kısa sürede o da sağlığına kavuşur” dedi.

AB İLE MÜZAKERE SÜRECİ: “BAZI ÜYE ÜLKELERİN ÖN YARGILI DAVRANIŞLARI SÜRECİ TIKIYOR”

Bir basın mensubunun, “Şanghay Beşlisi konusunda alternatifler gündeme geliyor. Sayın Başbakan da üyelik süreciyle ilgili olarak Avrupa Birliği ülkeleriyle tekrar görüşülebileceğini söylemişti. Son durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin AB ile tam üyelik müzakerelerini sürdürdüğünü kaydederek, “Maalesef bazı üye ülkelerin ön yargılı davranışlarından dolayı müzakere sürecinin çok arzu ettiğimiz şekilde işlemediği de bir vakadır. Sayın Başbakan her şeyden önce buna sitem ediyor. Ayrıca Şanghay ile AB birbirine alternatif de değildir. Farklı farklı organizasyonlardır. Türkiye bu müzakere sürecini başarıyla bitirmek istiyor aslında. Biz bu müzakere sürecini bitirdikten sonra isteyen AB üyesi ülke referanduma gidebilir, ki bazıları gidecek. O zaman halklarına sorarlar, isterlerse evet, isterlerse hayır derler. Türkiye şu anda kendi evinin içini düzene koymuş ve AB kriterlerini daha çok uygulamak için uğraşan bir ülke. Bazı noksanlarımız var, bunları tamamlamak için yeni yasalar, yeni düzenlemeler yapılıyor. Bu işi böyle görmeniz gerektiği kanaatindeyim” diye konuştu.

İMRALI SÜRECİ

Cumhurbaşkanı Gül, İmralı süreciyle ilgili değerlendirmesini soran bir basın mensubuna cevaben de şunları söyledi: “Türkiye gündeminin en önemli konusunun ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu meseleyi Türkiye gündeminden çıkartmak için de hepimizin, herkesin samimi ve yoğun bir faaliyet içinde olduğuna da bütün millet, herkes şahittir. Açıkçası bu konuda beklentilerin, söylediğiniz süreç çerçevesinde fiili yapılanlardan çok daha ileride olduğunu görüyorum. Bu da halkın da, herkesin de iyi niyet içerisinde olduğunu göstermektedir. Ümit ederim ki terör örgütü de bu mesajı alır ve yapması gerekenleri bir an önce yapar.”

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber