Yozgat'ın sırrı gurbetçiler

Yabancıların en çok taşınmaz aldığı Yozgat'ın sırrını Başbakan Yardımcısı Bozdağ açıkladı: 'Yabancı' kişiler çifte vatandaşlık hakkını elde etmiş gurbetçilerimiz. 'Ahmet', 'Ali' gibi bizim insanlarımız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Şubat 2013 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yozgat'ın sırrı gurbetçiler

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yabancılara taşınmaz satışlarında Yozgat'ın birinci olmasının sebebiyle ilgili, 'Yozgat'ta taşınmaz alan 'yabancı' kişiler yurt dışında yaşayan ve çifte vatandaşlık hakkını elde etmiş Yozgatlı hemşehrilerimizdir' ifadelerini kullandı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, 5091 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu gereği, doğumla Türk vatandaşı olup da çıkma izni almak suretiyle Türk vatandaşlığını kaybedenler ve kendileriyle işlem gören çocuklarının, Türk vatandaşlarına tanınan haklardan aynen yararlanmaya devam edebildiği belirtildi.

Bu nedenle, bu kişilerin Türkiye'den taşınmaz mal alabildikleri ifade edilen açıklamada, Yozgat düzeyinde taşınmaz 517 yabancı uyruklu gerçek kişiden 499'unun, doğumla Türk vatandaşlığını kazanmış, gerek miras yoluyla gerekse gelirlerini değerlendirmek üzere memleketinden taşınmaz alan kişiler olduğunun tespit edildiği kaydedildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber