Üst düzey bürokratlar deprem için Başbakanlık'ta buluştu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2005 20:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık'ta gerçekleştirilen deprem riskleri konulu toplantıda bilim adamları deprem risklerinin en aza indirilmesi için Başbakanlık bünyesinde bir merkezi otoritenin oluşturulmasını ve deprem çalışmaları konusunda yetki ve sorumlulukların tek merkezde toplanmasını önerdi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında muhtemel bir İstanbul depreminde meydana gelebilecek hasar ve risklerin en aza indirilmesi konusunda bir toplantı yapıldığı bildirildi. Başbakanlık merkez binada gerçekleştirilen toplantıya Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, İstanbul Milletvekili Ersin Arıoğlu, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, Bayındırlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, Acil Durum Yönetimi Genel Müdürü Hasan İpek, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Polat Gülhan ve ABD Purdue Üniversitesi Öğretim Görevlisi Mete Sözen'in katıldığı belirtildi. Toplantıya katılan bilim adamlarının 12 Haziran 2005 tarihinde Söke'de gerçekleştirilen ve İstanbul için deprem senaryolarını konu alan uluslararası bilimsel toplantının sonuçları hakkında bilgi sundukları, bu sunumun İstanbul'da bir deprem ihtimalinin bilimsel analizi, muhtemel hasar senaryoları ve risklerin en aza indirilmesi için alınabilecek önlemler olmak üzere üç ana başlık altında toplandığı kaydedildi. Bilim adamlarının Söke toplantısının sonuçları doğrultusunda deprem risklerinin en aza indirilebilmesi için Başbakanlık bünyesinde bir merkezi otoritenin oluşturulmasını, deprem çalışmaları konusunda yetki ve sorumlulukların böylelikle tek merkezde toplanmasını önerdikleri ifade edildi.

Açıklamada, bu toplantı sırasında görüş ve önerilerin sadece İstanbul'la sınırlı tutulmaması, İstanbul öncelikli olmak üzere Türkiye geneli için deprem riskleri ve alınması gerekli önlemler üzerinde durulması kanaatinin ortaya çıktığı vurgulandı. Başbakan Erdoğan'ın, bilim adamlarının görüş ve önerilerinin değerlendirilmesi için gerekli talimatları verdiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber