İstanbul Barosu olağanüstü genel kurula gidiyor...

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Baro'nun olağanüstü genel kurul kararı aldığını açıkladı.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Şubat 2013 13:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İstanbul Barosu olağanüstü genel kurula gidiyor...

İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Baro'da düzenlediği basın toplantısında, olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını açıkladı.

''Balyoz Planı'' davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi ve Konya Barosu Başkanlığı'nın suç duyurusu üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma sonucunda 30 Ocak tarihli iddianameyle İstanbul Barosu başkan ve yöneticileri hakkında ''yargı görevi yapanı etkilemeye teşebbüs'' suçu kapsamında kamu davası açılmıştı.

'TEK GÜNDEMLİK TOPLANTI'DAN ÇIKAN KARAR

İstanbul Barosu konu ile ilgili bilgilendirmeyi sitesine koyduğu açıklama ile yaptı.

"Avukatlar ve Baro'lar siyasi iktidarın hedefindedir" görüşü savunulan açıklamada özetle şöyle denildi.

- Toplumu dönüştürmenin bir parçası ve adımı olarak organize edilmiş bahane ve yalanlarla, yargı önce kuşatıldı, sonra da fiilen ele geçirilerek tutsak edildi.

- Ardından sıra avukatlara ve barolara geldi. Hukuksuzluklara boyun eğmeyen, susmayan, biat etmeyen, mücadele eden avukatlar ve barolar siyasi iktidarın yeni hedefi.

- İstanbul Barosu Başkan ve yöneticilerine açılan hukuksuz dava, yürütülen diğer soruşturmalar ve siyasi iktidara mensup bir milletvekilinin beyanları ile organize ve maksatlı olarak gündeme getirilen "düşme" tartışmaları da yukarıdaki organizasyonun bir parçasıdır.

- Toplumun bütün kesimleri susturulmakta, sindirilmektedir. Kısaca Türkiye ileri faşizmi yaşamaktadır. Mücadele yeni bir dönemece girmiştir.

- İstanbul Barosu Yönetim Kurulu 07.02.2013 tarihli toplantıda, bu gündemle sınırlı olmak ve bu konuları görüşmek, bu saldırılara karşı hareket tarzını belirlemek üzere en üst organı olan İstanbul Barosu Genel Kurulunu olağanüstü toplantıya çağırma kararı aldı.

YÜZDE 60 OYLA SEÇİLMİŞTİ

Türkiye'nin en büyük barosu konumundaki İstanbul Barosu'nu üye 30 bin kadar avukat bulunuyor. Geçtiğimiz Ekim ayında yapılan seçimlerde Ümit Kocasakal, kullanılan 22 bin 19 oydan 12 bin 836'sını alarak yeniden başkan seçilmişti.

Baro'nun Yönetim Kurulunda ise şu isimler yer alıyor: Mehmet Durakoğlu, Hüseyin Özbek, Ufuk Özkap, Füsun Dikmenli, Aydeniz Alisbah Tuskan, Süreyya Turan, Turgay Demirci, Özlem Aksungar, İsmail Altay Hasan Kılıç.

2 GÜN ÖNCE GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ DEMİŞTİ

İstanbul Barosu Başkanlığı'ndan 2 gün yapılan yazılı açıklamada, “Görevimizin başındayız. Davalar, baskılar bizi yıldıramaz. Hukukun üstünlüğüne, hukuk devletine, demokrasiye, savunmaya, meslek onuruna, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya aynı kararlılıkla devam edeceğiz” ifadeleri kullanılmıştı.

Sözümün arkasındayım, "iddianamenin kabulüyle baro yönetimi düşer" diyen vekil Twitter'den yazdı

@turanbulent
Hani iddiamız yersizdi, hani görevinizin başındaydınız, hani herşeyin en iyisini siz bilirdiniz!!!

@turanbulent
Sürec umarım baroya meslek örgütü olmanın sorumluluğunu hatırlatır, avukatlık kanununun da daha evrensel kurallarla revizesine vesile olur.

AJANSLAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber