Kazanın yaşandığı piste Tosfed'den bilirkişi atandı

Sakarya'da kazanın yaşandığı pist ve araç üzerinde incelemelerde bulunan bilirkişi Ethem Genim ve Tosfed Asbaşkanı Tansu Uzun, bir hafta içerisinde bilirkişi raporu hazırlayarak savcılığa sunacak

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Şubat 2013 21:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kazanın yaşandığı piste Tosfed'den bilirkişi atandı

Sakarya'da kazanın yaşandığı pist ve araç üzerinde incelemelerde bulunan bilirkişi Ethem Genim ve Tosfed Asbaşkanı Tansu Uzun, bir hafta içerisinde bilirkişi raporu hazırlayarak savcılığa sunacak.

Kazanın yaşandığı pistte incelemelerde bulunan eski pist şampiyonu ve bilirkişi Ethem Genim, bu tür pistlerde güvenlik önlemlerinin tekrar sorgulanması gerektiğini belirterek, "Geçtiğimiz günlerde Sakarya'da çok şanssız bir kaza yaşandı. Dünya karting tarihine baktığımızda böyle bir kaza ilk defa vuku buluyor. Burada herhangi bir kötü niyet yok. Türkiye'de bin tane pist var ve şu dakika itibarıyla o pistlerde kartinge binen vatandaşlarımız var. Belki de aynı hatayı şu an tekrar ediyoruz. Demek ki bu tür pistlerde güvenlik önlemleri tekrar bir sorgulanmalı. Burada Tosfed'in üstüne vazife olmamasına rağmen halkımızın zarar görmemesi adına 2007 yılında bu tür pistler için çıkardığı bir yönetmelik var. Hobby Karting Pist Güvenlik Yönetmeliği isminde ancak bir mecburiyeti yok. Kişiler bu tür organizasyonlar yapacağı zaman bu tür alanlarda, yani otoparklarda, AVM önlerinde pist açılması için belediyeden işletme ruhsatı alınıyor. Burada baktığımızda pistin herhangi bir güvenlik sorunu yok. Bu kaza çok talihsiz ve şanssız bir kaza. Küçücük bir güvenlik detayının, yani kaşkolun atlanması bu ölümcül olayın yaşanmasına neden olmuştur. Buradan da çok ciddi dersler çıkarılması gerekir. İnşallah önümüzdeki günlerde Federasyonumuzun da bu konuda resmi adımları olacak ve bir daha böyle kazalar olmaması için gerekli önlemler alınacaktır. Bize göre kazalar hep başkaları içindir. Kazaları başkaları yaşar ancak bizim başımıza geldiği zaman da nedenine baktığımızda güvenlik önlemleri almakta yetersiz kaldığımızı görürüz. Burada da evet birtakım güvenlik önlemleri alınmıştır, araç gerçekten güvenli bir araçtır. Aracın üzerinde bir inceleme yaptık. Dediğim gibi ufak bir detay atlandığı için bu kaza meydana geldi" ifadelerini kullandı.

Bilirkişi olarak atanan Ethem Genim ile birlikte incelemelerde bulunan Tosfed Asbaşkanı Tansu Uzun ise, "Ben Sakarya'dan seçilmiş bir kişiyim Türkiye Otomobil Federasyonu A Başkanlığına. Kendi ilimden olduğu için çok üzüldüm. 2 gündür kendimde değilim. Vahim bir kaza tabii, keşke olmasaydı diyorum ama Türkiye'deki bütün pistlerin bir disiplinin altına girmesi şarttır. İnşallah bu da olacaktır, bu yaşananın bir ders olması lazım. Allah Türkiye genelinde bir daha böyle bir acı göstermesin hiçbir aileye, federasyona veya yetkililere" dedi.

Tosfed tarafından yapılan incelemelerinin ardından, raporun bir hafta içerisinde yazılarak savcılığa gönderilmesi bekleniyor. -

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber