Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 10 Şubat 2013 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havalar nasıl olacak? - Haritalı

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre: Ülkemizin batı kesimler ile zamanla iç ve güney kesimlerinde görülecek olan yağışların; İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Çanakkale'nin Ezine ve Ayvacık, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinden itibaren iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :Önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR :Ülkemiz genelinde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden hafif zaman zaman orta kuvvette, Güney Ege'de kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; İzmir, Aydın, Muğla ile Çanakkale'nin Ezine ve Ayvacık, Balıkesir'in Edremit, Havran, Burhaniye, Gömeç ve Ayvalık ilçelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, heyelan, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE BACA GAZI ZEHİRLENMESİ UYARISI: Rüzgarın; batı bölgelerde güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, ulaşımda aksamalar ve baca gazı zehirlenmeleri) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu gece ve yarın (Pazar) sabah saatlerinde, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yer yer buzlanma ve don olayı beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE KAR ERİMELERİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsü nedeni ile muhtemel çığ tehlikesi ve sıcaklık artışına bağlı olarak kar erimeleri sonucunda oluşabilecek su baskınlarına karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber