Çelik: Öğretmenlerin insanca yaşaması için uğraşıyoruz

Haber Giriş : 24 Kasım 2005 12:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ülkenin şartları ve imkanları oranında öğretmenlerin insanca yaşaması için ellerinden gelen çabayı harcadıklarını söyledi.

Çelik, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 81 ilden gelen öğretmenleri kabulünde yaptığı konuşmada, hükümetleri döneminde eğitimde büyük bir değişim yaşandığını ifade etti.

Çelik, meseleye dar kalıplar çerçevesinde bakanlarca, cumhuriyetin bekasını temin edecek olan genç nesilleri yetiştirecek öğretmenlere sürekli karamsarlık, ümitsizlik pompalayan bazı yaklaşımların söz konusu olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin bunlara alışık olduğunu ifade eden Çelik, "Her geçen gün daha iyiye gitmektedir. Bugün dünden iyidir. Yarın eğitim açısından daha iyi olacaktır. Buna inanıyorum. Böyle zamanlarda bizim popülizm yapmamız bekleniyor. Bugün bazı basın yayın organlarında 'Milli Eğitim Bakanı da Maliye Bakanı gibi' şeklinde haberler var. Biz hükümetin birer ferdiyiz. İyi polis kötü polis oyunu oynamak gibi bir lüksümüz olamaz. Birbirimizi aldatmak eğitim camiasındaki insanlara yakışmaz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber