'Polis' kılığındaki zanlılara, müebbet istemi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kendilerini 'polis' olarak tanıtıp evlere baskın düzenleyen ve gasp yapan iki kişi hakkında, ağırlaştırılmış müebbet ve 45'er yıl hapis cezası istemi ile dava açıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Şubat 2013 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Polis' kılığındaki zanlılara, müebbet istemi

Van Cumhuriyet Başsavcıvekilliği, yaklaşık bir yıl önce polis kıyafeti giyerek Yüksekova ilçe merkezindeki bazı evlere baskın yapan ve ailelere hakaret edip değerli eşyalarını gasp eden tutuklu sanıklar Muhammed İyinç ile Doğan Düz hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Olcay Dündar tarafından hazırlanan ve Van 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 34 sayfalık iddianamede, terör örgütü PKK'nın kuruluş amacı, yapılanması, örgüte eleman temini, eğitimleri, eylem tarzları ve iletişimi ile ilgili detaylı bilgiler dikkati çekti.

İddianamede, Yüksekova ilçesinde 'Mezit' (yeniden doğuş) adı altında bildiri dağıtan ve kendilerini 'polis' olarak tanıtıp girdikleri evlerde gasp yapan oluşumun, terör örgütünün Kandil'deki elebaşlarının bilgisi dahilinde hareket ettiğine işaret edilerek, kendilerine 'polis' süsü veren terör örgütü mensuplarının, 'halk üzerinde baskı kurup kaos ortamı oluşturarak devlete olan güveni sarsmayı ve devletin etkinliğini azaltmayı'' amaçladığının altı çizildi.

İlçe merkezinde 18 Şubat 2012 günü 'Mezit' imzalı bildirilerin dağıtılmasının ardından terör örgütüne ait internet sitelerinde söz konusu oluşumun, 'devletin bir oyunu olduğu ve devletin kurumları tarafından gerçekleştirildiği' yönünde haberler yer aldığı kaydedilen iddianamede, ''Bu haberlerin doğruluğunun ispatlanması ve aşılanmak istenen nefret duygularının perçinlenmesi amacıyla da terör örgütü PKK'nın öz savunma birliği (ÖSB) yapılanması içinde yer alan sanıklar, polis üniforması giyerek, kendilerini polis olarak tanıtıp ellerindeki silahlarla yağma suçu işlemişlerdir'' denildi.

İddianamede, ''Şüphelilerin, fikir ve eylem birliği içerisinde, amacı devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak olan terör örgütü PKK adına toplumu terörize etmek, devlete ve devletin güvenlik güçlerine olan güveni kırmak amacıyla kendilerini polis olarak tanıtıp, yüzlerini tanınmayacak hale getirerek suç işledikleri anlaşılmaktadır'' ifadelerine yer verildi.

Savcılık, 'Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak, silahlı terör örgütüne yarar sağlamak maksadıyla silahla ve birden fazla kişiyle kendisini tanınmayacak hale getirerek geceleyin yağma, konut dokunulmazlığını ihlal, kamu malına zarar verme, kamu kurumunda muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık, adam öldürmeye teşebbüs ve terör örgütü üyesi olmak' suçlarından İyinç ve Düz'ün, ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet, müebbet ve 45'er yıl hapis cezasıyla yargılanmasını talep etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber