Özel bakım merkezleri yılda 4 kez denetlenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ye göre, özel bakım merkezleri artık yılda 4 kez denetlenecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 12 Şubat 2013 13:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Özel bakım merkezleri yılda 4 kez denetlenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engellilere hizmet veren 150 özel bakım merkezinde yaptığı denetimler sonucu, 15 merkezi kapattı. Bakanlık bu kapsamda illerde vali yardımcısı başkanlığında, Aile ve Sosyal Politikalar, Sağlık, Çevre ve Şehircilik ile Gıda Tarım ve Hayvancılık il müdürlükleri personelinden oluşacak özel bir komisyon kuracak Komisyon 3 ayda merkezleri denetleyerek rapor hazırlayacak.

Eksiklikleri tespit edilen merkezler ilk etapta geçici süreyle, sıkıntıların devam etmesi halinde tamamen kapatılacak. Türkiye genelinde 150 özel bakım merkezinde, 9 bin 565 bakıma muhtaç engelliye hizmet veriliyor. Bakanlık, bakım hizmetlerinde gerekli hassasiyetin gösterilmesi için bir genelge yayınladı. Genelgeye göre, kurulacak komisyon tarafından bu merkezler sürekli denetlenecek, Yapılacak denetimlerde fiziki yapıyla ilgili 28, bakım hizmetlerine yönelik 29 ve yönetim hizmetlerinde 13 olmak üzere toplam 70 madde tek tek incelenecek.


*Özel bakım merkezleri için komisyon kuruluyor

*Bakan Şahin: 15 özel rehabilitasyon merkezini kapattık


Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber