Özürlüler Kanunu Bilgi Yarışması düzenleniyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2005 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK PARTİ'DEN YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NA TAVSİYE

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, AK Partili bazı belediyelerin içki yasağına ilişkin uygulamalarını yakın takibe alması, AK Parti'yi rahatsız etti.

Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, halkın ve gençliğin korunmasına yönelik ciddi konuların soruşturma konusu yapılmaması, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da buna destek vermesi gerektiğini söyledi. AK Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Göksel, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, AK Partili bazı belediyelerin içki yasağı uygulamasını incelemeye aldığı yönündeki haberleri değerlendirdi. Yargıtay'ın genel görevleri arasında siyasi partilerin izlenmesinin de olduğuna işaret eden Göksel, "Bizim için de diğer siyasi partiler için de zaman zaman bu gündeme gelmiştir ve gelecektir. Ben bunu bu amaçla başlatılmış bir süreç olarak değerlendiriyorum. İnceleme başlamak için bir yerden başlamak gerekir. Bu da ona belki zemin oluşturmuştur" diye konuştu.

Halkın ve gençlerin korunmasına yönelik ciddi konuları soruşturma konusu yapmak yerine destek verilmesinde fayda olduğunu ifade eden Göksel, "Özellikle uyuşturucu ve alkol yaşının gitgide düşmesini göz önüne aldığımızda bu konuların üzerine siyasi söylemlerden öte ciddi birer sorun olarak gitmek, yönlendirici ve özendirici olmak yerine caydırı olmak gerekir" dedi.

Göksel, Malatya Çocuk Yuvası'nda yaşanan dayak skandalının ardından soruşturmanın hangi aşamada olduğu yönündeki bir soru üzerine de AK Parti'nin bu konuyu unutmadığını ve üzerinde hassasiyetle durduğunu kaydetti. Türkiye'deki kimsesizler yurdu ve çocuk yuvalarının tümünün listesini çıkardıklarını, şimdi de bu illerde konuyla ilgili sivil toplum kuruluşlarını tespit edeceklerini belirten Göksel, bu kurumlarla sivil toplum kuruluşlarını buluşturacaklarını, sivil toplumun bu kuruluşlara daha fazla ilgi göstermesini sağlayacaklarını söyledi. Göksel, AK Parti teşkilatlarının da bulundukları yerlerdeki yurt ve yuvaları sık sık ziyaret ettiğini bildirdi.

AK PARTİ, ÖZÜRLÜLER İÇİN BİLGİ YARIŞMASI DÜZENLEYECEK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Göksel, toplantıda 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla düzenleyecekleri "Özürlüler Kanunu Bilgi Yarışması"na ilişkin de bilgi verdi.

Herkesi 8.5 milyonluk özürlü nüfusuna sahip çıkmaya davet eden Göksel, özürlülerin çıkarılan Özürlüler Yasası'nı daha iyi özümsemelerini sağlamak amacıyla bir bilgi yarışması düzenleyeceklerini söyledi, her il başkanlığının ayrı organizasyon yapacağını ve yarışmanın tüm özürlülere açık olacağını kaydeden Göksel, haksız rekabete yol açmamak amacıyla milletvekilleri, AK Parti Genel Merkezi çalışanları, Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı çalışanlarını yarışmacı olarak kabul etmeyeceklerini açıkladı.

EN İYİ GRUP BAŞBAKAN ERDOĞAN İLE YEMEK YİYECEK

Yarışmaların grup halinde yapılacağını ve her grubun 3 kişiden oluşacağını dile getiren Göksel, grup isimlerine herhangi bir parti ve siyasi kişilik adının verilmeyeceğini ifade etti. Göksel il, bölge ve Türkiye yarışmalarından başarıyla çıkan ve 1. olan grubun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile kutlama yemeğinde aynı masada buluşacağını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber