İğneleri yaptıramazsa çocuğuna ilik nakli yapılamayacak

İzmir’in Selçuk ilçesinde epilepsi hastası olduğu için sakatlık maaşıyla geçinebilen Rıdvan Kalem, doğuştan kan kanseri olan oğlunun ilik nakli olabilmesi için yardım bekliyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Şubat 2013 22:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İğneleri yaptıramazsa çocuğuna ilik nakli yapılamayacak

Kan kanseri olan 6 yaşındaki oğlu Hakan Kalem’in Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisine devam edildiğini ve eşi Türkan Kalem’in iliğinin çocuğuna uyum sağladığını aktaran Rıdvan Kalem, bu naklin yapılması için 10 bin liraya ihtiyaç duyulduğunu ve bu parayı bir yardımseverin karşıladığını söyledi. Kalem, oğluna ilik nakli öncesi yapılması gereken iğnelerin olduğunu ve bu iğneleri alacak parasının olmadığını ifade ederek, "Oğlumun bir iğnesi 750 lira ve toplam 6 iğne vurulması gerekiyor. İğneleri bittikten sonra da eşimden ilik nakli yapılacak. Elime geçen para hastane masraflarına yetmiyor. Bugüne kadar oğlumun kurtulacağını umut etmiyordum, ama eşimin iliğinin uyum sağladığını öğrenince yeniden doğmuş gibi oldum. Bu konuda hayırsever vatandaşlardan ve kurumlardan yardım beklemekten başka çarem yok" dedi.

Kalem, yardım talebi için gittiği kurumların LÖSEV'e yönlendirme yaptıklarını, fakat derneğin, elinde ilaç olduğu sürece yardım edebildiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber