AKP ile yasalaşan 'ek ödemelerden' 33 bin kişi yararlanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2005 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

58 ve 59. hükümetler döneminde yapılan düzenlemelerle yaklaşık 33 bin kişinin, ek ödemelerden yararlanmasının sağlandığı bildirildi.

DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yanıtlaması istemiyle sunduğu "ek ödemeyle maaşlarında iyileştirme yapılan kamu görevlilerine" ilişkin sorusuna verilen yanıtta, TBMM'de yapılan bazı düzenlemeler sonucu, değişik adlar altında ek ödemelerden faydalanmaya başlayanlar hakkında bilgi yer aldı.

Buna göre, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı merkez teşkilatı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Bağ-Kur Genel Müdürlüğü, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Türkiye Adalet Akademisi Başkanlığı personeli ile Başbakanlık müfettiş ve müfettiş yardımcıları, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kültür ve turizm uzman ve yardımcıları ile Döner Sermaye İşletme Merkez Müdürü, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın çevre ve orman uzman ve yardımcıları, değişik adlar altında ek ödemelerden yararlanmaya başladı. Bu ödemelerden, yaklaşık 33 bin personelin yararlandığı belirtildi.

Söz konusu dönemde ayrıca, Sağlık Bakanlığı'nın taşra teşkilatında görev yapan 275 bin personelin, döner sermayeden aldığı ücretlerde artış sağlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber