Posta dağıtıcılarını Cemil İpekçi giydirecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Kasım 2005 15:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Posta Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürü Osman Tural, PTT Bank uygulamasının zihniyet değişimi olduğunu ve 2006 yılında artık posta dağıtıcılarını Cemil İpekçi'nin giydireceğini söyledi.

Otomasyon çalışmalarının PTT bünyesinde yaygınlaştırılması için çalışmaların hızla devam ettiğini ve otomasyon sisteminin her yeni uygulamanın başlangıç noktası olduğunu belirten Tural, 2 bin 950 merkez şube şeklindeki işyerlerinden 2 bin 555'inin otomasyondan yararlandığını ve diğerlerinde ise çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

PTT Bank çalışmasına değinen Tural, "PTT Bank uygulaması zihniyet ve hizmet anlayışı değişiminin başlangıç noktasıdır. Çalışmayla özel sektör anlayışı içerisinde hizmet sunmak, anlayış değişikliği, mekanlarımızın bankacılık anlayışına uygun olarak dizayn edilerek, hem çalışanların hem de müşterilerin memnuniyetini sağlamak istiyoruz. PTT Bank uygulamasının şöyle bir de önemi var. Bankacılık sektöründe değişiklik yaşandı. Küçülerek büyüme anlayışı girdi. 850 beldede 200 ilçede banka ve finans kuruluşu hizmet vermiyor. Buradaki insanlarımız ne yapacak, bir yerden bu hizmeti almak zorundalar. Bankacılık hizmetlerinden yararlanma hakkına sahip olmayanlara da bu fırsatı tanıyoruz" dedi.

Çalışanların kıyafetlerinin değişmesi ve modaya uygun, güzel, kaliteli kıyafetlerin giyilmesi için ünlü modacı Cemil İpekçi ile anlaşıldığını ifade eden Tural, "Dağıtıcılarımıza her sene iki defa yazlık ve kışlık olarak kıyafet veriyoruz. Bu kıyafetlerin değiştirilmesine karar verildi. Bunun için çalışmanın daha profesyonel birisi tarafından yapılmasını kararlaştırdık ve bu doğrultuda Cemil İpekçi ile anlaştık. Şu anda Cemil İpekçi tarafından kıyafetler hazırlanıyor. Hazırlanan kıyafetler içinde beğeneceğimiz tip kıyafetleri postacılarımıza dağıtacağız. Kıyafeti biz tek başımıza seçmeyeceğiz. Sendikalarımız, dağıtıcı temsilcilerimiz ve dağıtıcılarımızla birlikte beğeneceğiz. Kıyafetlerin en kaliteli malzemeden üretilmesi de sağlanacak. Profesyonel bir kişi tarafından dizayn edilmiş kıyafetleri 10 binin üzerinde dağıtıcı personelimize yazlık ve kışlık 20 bin adet dağıtacağız" diye konuştu.

"Artık teslim alınan posta adım adım takip edilebilecek" diyen Tural, "Teslim alınan evraklar veya paketler internetten, tarafımızdan yapıştırılan barkot numarasıyla takip edilecek. Adım adım paketiniz nerede olduğunu öğrenebileceksiniz. Bunun uygulamasına 769 merkezde başlandı. PTT servisinde alınan paket veya evrakları barkotlar okutularak kayıt altına alınacak. Teslimata kadar bu böyle sürecek" şeklinde konuştu.

Alo 169 hattının hizmete girdiğini belirten Tural, şunları söyledi:

"Bu çalışmayla şu an 6, önümüzdeki günlerde 19 ilimizde hattı arayan vatandaşımız neyi göndermek istiyorsa bize bildiriyor. Biz geliyor ve gönderilecek paketi alıyoruz. Karşı komşusu bile olsa postasını alarak teslim ediyoruz. Artık Alo 169 sayesinde komşunuza da anında posta gönderebilirsiniz. Aynı şehir içerisindeyse 4 saat, başka bir il ise 24 saatte teslimat yapıyoruz."

Tural, hizmet ağlarının gün geçtikçe geliştiğini ve daha birçok yeni uygulamalarla vatandaşın karşısına çıkacaklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber