'Aşılanan koyunlar düşük yaptı' iddiası

Sivas'ın Suşehri İlçesi ile Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi'nde brusella hastalığına karşı aşılanan koyunların bir kısmının düşük yaptığı ileri sürüldü.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 15 Şubat 2013 17:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Aşılanan koyunlar düşük yaptı' iddiası

Köylülerin başvurusu üzerine İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri inceleme başlattı.

Sivas'ın Suşehri İlçesi ile Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi'ndeki bazı köylerde küçükbaş hayvanlara 2 ay önce brusella aşısı yapıldı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince yapılan aşılama işleminin ardından çok sayıda havyanın halk arasında 'Yavru atma' diye tabir edilen düşük yaptığı ileri sürüldü. Şebinkarahisar'a bağlı Yumurcaktaş Köyü'nde besicilik yapan 52 yaşındaki Necati Ruşen 2 ay önce yetkililerin aşılama için köye geldiklerini belirterek, "Gebe hayvana aşı yapılır mı diye sorduk ama bir şey olmayacağını söylediler ve aşı yapıldı. 2 ay sonra hayvanlarımız yavru atmaya başladı. Koyunlarımın kuzulamasına daha bir ay var ama benim 8 koyunum yavru attı" dedi. Aynı köyde yaşayan Ömer Ruşen ise sahibi olduğu 230 koyundan 25'inin aşılama işleminden sonra düşük yaptığını dile getirdi. Köyde benzer çok sayıda vaka olduğu belirtildi.

Suşehri'ne bağlı Gözköy'de ise çiftçi Aşkın Yavuz'a ait 13 koyunun aşılama sonrasında düşük yaptığı iddia edildi. Köylüler müdürlükten gelen ekiplerin, aşılama yaptırmayanların devletin küçükbaş hayvan desteği projesinden yararlanamayacağını söyledikleri için razı olduklarını söyledi. Köylüler, zararlarının karşılanması beklentisi içinde olduklarını dile getirdi.

Köylülerin bu durumla ilgili olarak Şebinkarahisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne başvurdukları belirtilirken, konunun incelemeye alındığı öğrenildi. Suşehri İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri ise konunun aşıdan kaynaklanmış olabileceğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber