Bakan Kılıç'ın makam otomobili yolda bozuldu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç çeşitli incelemeler ve temel atma törenine katılmak üzere bugün karayolu ile Amasya'ya geldi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 16 Şubat 2013 23:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Kılıç'ın makam otomobili yolda bozuldu

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç çeşitli incelemeler ve temel atma törenine katılmak üzere bugün karayolu ile Amasya'ya geldi. Makam otomobili yolda bozulan Kılıç, Kırıkkale Valisi'nin makam aracıyla kente ulaştı. Bakan Kılıç, bu konuda Twiter hesabında "Bir kez daha motor arıza sinyali veren aracımız durdu. Sn. Kırıkkale Valisi'nin arıcını aldık. Şimdi yola devam ediyoruz" diye yazdı.

Amasya'da ilk olarak 500 seyirci kapasiteli yarı olimpik yüzme havuzunun temel atma törenine katılan Bakan Kılıç'ı Vali Abdil Celil Öz karşıladı. Tören alanında ellerindeki afiş ve pankartlarla kendisini bekleyen sporcuları gören Bakan Kılıç, öğrencilerle sohbet edip fotoğraf çektirdi. Temel atma töreninde konuşma yapan Bakan Suat Kılıç, şöyle dedi:

"Milletimize olan aşkla sevda ile çalışmalarımıza devam ediyoruz. Milletimizin büyümesinin ve kalkınmasının önündeki yegane kalan engel terör belasıdır. Siz bize güveniyorsunuz, biz milletimize dayanıyoruz ve miletimizden aldığımız güçle inşallah attığımız adımlarla bu büyük belayı da bütün unsarlarıyla birlikte ortadan kaldıracak adımlara arka arkaya atıyoruz. Yegane güç kaynağımız millettir. Milletten aldığımız destekle ve Allah'ın yardımıyla bu yolu yürüyoruz. Sizin desteğiniz arkamızda olduğu sürecede inşallah hizmetlerimize sizlerle birlikte devam etmeye yürekten gönülden ve bugünden söz veriyoruz."

Bakan Kılıç, konuşmasının ardından temel atma işleminin yapılacağı yere gitmek üzere kürsüden ayrıldı. Tören alanında yürüdüğü sırada kendisini bekleyen bir elektrik santralindeki taşeron firmada çalışan ve 3 aydır ücretlerini alamadıkları için mağdur olduklarını söyleyen 5 işçi Bakan Kılıç'tan yardım istedi. Bakan Kılıç işçilerin verdiği mektubu alıp sorunlarını anlatmalarını istedi. İşçileri dinledikten sonra temel atma törenini gerçekleştirdi.

Bakan Kılıç, temel atılmasını sağlayacak butonun küçük bir kürsü üzerinde olduğunu görünce müteahhite, "5 kuruş harcamaktan kaçınmışsın" diyerek sitem etti.

Bakan Kılıç, daha sonra inşaatı devam eden Şehir Sdatyumu ve Spor Salonu inşaatında incelemelerde bulundu. Ardından kanser tedavisi gören Fatma Kılıç isimli bir hastayı evinde ziyaret etti. Ziyarete, basın mensupları alınmadı. Ziyaret ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Kılıç, FILA Başkanının istifa etmesiyle ilgili bir soru üzerine şöyle dedi:

"Güreş, Türkler açısından ata sporu. Bizim çok önemsediğimiz bir branş. Gerçi biz güreşle birlikte, atletizmi, tekvandoyu, yüzmeyi, voleybolu ve diğer branşları da ata sporumuz denilecek kadar başarılı branşlar haline getirmenin mücadelesini veriyoruz. Hem Türk güreşini ayağa kaldırmak yönünde hem de dünyada güreşin izlenilirliğini popülerliğini, seyir kalitesini ve teknik özelliklerini koruması yönündeki çalışmaları desteklemek istiyoruz. Güreşin deyim yerindeyse elinden tutmak istoyruz. Bize düşen neyse bize düşen vazife neyse o vazifeyi biz yerine getirmeye gayret ediyoruz. İkişer dakikalık model güreş güvenleri güreşten maalesef biraz uzaklaştırdı. Kündesi olmayan eski teknik özellikleri artık büyük ölçüde kaybedilmiş bir güreş, büyük ölçüde hem teknik özelliklerinden uzaklaştı hem seyir sevkini kaybetti hem tribünleri doldurma özelliğini büyük ölçüde yitirdi. Bu heyecanı geri kazanmak üzere temenni ederim ki bir fırsat olur. Temenni ederim ki bu değişim Türkiye aynı şekilde güreşe bakıştaki, güreşi yeniden kavrayıştaki bakış açısında da önemli bir değişiklik meydana getirir."

Kılıç aracının arıza yapmasıyla ilgili soruya da "Olabilir insan yapısı motor arıza yaptı. Olabilir böyle şeyler" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber